Emeklilerin bayram ikramiyesi kaç lira olacak

Bayram ikramiyesinin nisan ayının son haftası hesaplara yatması bekleniyor.

Emeklilerin bayram ikramiyesi kaç lira olacak
Yayınlama: 20.03.2022
A+
A-

Türkiye’de her yıl iki kez ödenen bayram ikramiyesinin bu yıl kaç lira olacağı merak konusu. Beklentiler artmışken, yeni ikramiye miktarıyla ilgili hesaplara da başlandı.

Hükümet, 30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlerine her yıl iki dini bayram öncesi 1000’er lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. Ödemeler o tarihten beri aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 13 milyon 500 bin emekli, dul ve yetim için ek gelir niteliğinde olan ikramiye geçen yıl enflasyona yakın bir oranda artırılarak 1100 liraya çıkarılmıştı.

NİSANIN SON HAFTASI HESAPTA

Ramazan bu yıl 2 Nisan’da, bayram da 2 Mayıs’ta başlayacak. Bayram ikramiyesinin de nisan ayının son haftası hesaplara yatması bekleniyor. İkramiyelerde bu yıl da geçen yıl olduğu gibi bir artış beklentisi var. Bu beklentide özellikle memur, emekli maaşları ile asgari ücrete yapılan yüksek zam da etkili.

ENFLASYONA GÖRE BELİRLENECEK

2022 yılı için yapılan birçok zam 2021 sonunda açıklanan enflasyon oranı baz alınarak yapılmıştı. Bayram ikramiyesi için de benzer artışların dikkate alınabileceği ifade ediliyor. Sene sonunda yüzde 36.08 olarak duyurulan enflasyon oranının bayram ikramiyesine yansıması durumunda 1100 lira olarak ödenen ikramiye 1496 liraya çıkabilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.