İstanbul Aybar Kar Fırtınası’na teslim!

İstanbul iki yakasında da gece saatlerinde birçok bölgede kar yağışı etkili oldu.

İstanbul Aybar Kar Fırtınası’na teslim!
Yayınlama: 11.03.2022
A+
A-

İstanbul’da gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı sabah da devam ediyor. Kentin birçok yeri beyaza büründü.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının en yoğun geçeceği günü de açıkladı. Okulların ve kamu çalışanlarının yola çıkmadığı bugün trafik yoğunluğu ise yağışın ve kazanaların etkisiyle arttı.

Sabah saatlerinde de kentin birçok yerinde kar yağışı etkisini artırarak devam etti. İlçelerde lapa lapa yağan kar, ortalığı beyaza bürüdü.

Kar yağışı nedeniyle araçlar zorlukla ilerliyor. Bazı araçların kar yağışından dolayı rampalarda ilerlemekte zorlandığı görüldü.

Ekiplerin kar temizleme ve tuzlama çalışması devam ederken Çamlıca tepesi ve yüksek kesimlerde yollar beyaza büründü.

İBB trafik uygulamasına göre saat 08.15 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 54 olarak ölçüldü.

Yolların geneli boş gözükse de kalabalık alanların oldukça sıkışık olduğu farkediliyor.

Mahmutbey’de bazı araçlar yol kenarına bırakıldı. Bir TIR’ın yolda kaldığı bu nedenle TEM Otoyolu’nun Mahmutbey mevkiinde trafik yoğunluğunun oluştuğu aktarıldı.

VALİ ALİ YERLİKAYA’DAN UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışının etkili olduğu kentte vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yoğun kar yağışı nedeniyle zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7/24 sizlerin hizmetinizde.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU, EN YOĞUN KAR BEKLENEN GÜNÜ AÇIKLADI

İstanbul’da kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürürken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının cumartesi saat 18.00’den pazar sabah 06.00’ya kadar sıkıntılı geçebileceğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.