İBB’nin açıklamasına İçişleri’nden jet yanıt!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terör örgütüyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği, Muharrem Kılıç için, “Şehit kardeşi” diyen Murat Ongun’a yanıt geldi.

İBB’nin açıklamasına İçişleri’nden jet yanıt!
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İBB’de çalışıp terör örgütüyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği isimler arasında yer alan Muharrem Kılıç’la ilgili başlayan tartışmalar yeni boyut kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, yaptığı açıklamada, Muharrem Kılıç’ın şehit kardeşi olduğunu iddia etti. Ongun’a İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’dan çok konuşulacak bir yanıt geldi.

“ŞEHİTLİĞİ BİLE İSTİSMAR EDECEK KADAR ONURSUZ DAVRANIYORSUNUZ”

Mehmet Ersoy, Twitter hesabındaki paylaşımında, Mehmet Kılıç’ın bombalı saldırıda şehit düştüğünü, kardeşi Muharrem Kılıç’ın ise PKK’lı olduğunu söyledi. Bakan Yardımcısı Ersoy, “Yalanlarınızı kapatmak için şehitliği bile istismar edecek kadar onursuz davranıyorsunuz. Muharrem Kılıç; 2016’da Diyarbakır’da bombalı saldırıda şehit olan Mehmet Kılıç’ın 2014’te PKK’nın kırsal kadrosuna katılırken, 2017’de PKK’nın şehir yapılanması YPS’de yakalanan kardeşidir” ifadelerini kullandı.

 

“BUNCA REZALETTEN SONRA KONUŞMAYA UTANIN”

Mehmet Ersoy şunları söyledi: “2018’de şehit yakını kontenjanından memur olmak istemiş ancak güvenlik soruşturması olumsuz olduğundan reddedilmiştir. O haktan kardeşi faydalanmıştır. Siz ise devletin memuriyete almadığı kişiyi 2021 yılında belediyeye itfaiye eri yaptınız. Bunca rezaletten sonra konuşmaya utanın.”

 

MURAT ONGUN NE DEMİŞTİ?

Muharrem Kılıç’la ilgili Bakan Soylu’ya yanıt veren Murat Ongun, “PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci” dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu’nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin.” ifadelerini kullanmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.