İstanbul’da yaz bitiyor; sıcaklıklar hızla düşecek

Meteoroloji’den yapılan son açıklamaya göre sıcaklıklar yarından itibaren yerini serin ve yağışlı havaya bırakıyor.

İstanbul’da yaz bitiyor; sıcaklıklar hızla düşecek
Yayınlama: 01.10.2022
A+
A-

Meteoroloji’nin tarafından yapılan son açıklamada mevsim normallerinin üzerinde görülen sıcaklıklar yarından itibaren yerini serin ve yağışlı havaya bırakıyor. Sıcaklıklar, Ankara ve İstanbul’da 20, Adana’da 29, İzmir’de 26, Samsun’da 19, Erzurum’da 23 dereceye kadar düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün genelinde yağış beklenmiyor. Batı kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta için yapılan tahminlere göre ise, Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında kalan tüm kesimlerde yağış görülecek. Yağışlar yer yer gök gürültülü Sağanak ve yerel olarak kuvvetli olacak.

Yarın İstanbul’da yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından İstanbul için yapılan açıklamada Sıcaklıkların yarın 20 dereceye düşeceği 06 Ekim perşembe günü ise 14 dereceyi göreceği ifade edildi. Güneşin bugünden itibaren yerini serin ve yağışlı havaya bırakmasının ardından yağışlar yeni haftada da etkisini sürdürecek.

Haftanın ilk günü; Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu’nun doğusunda, Salı günü; Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İç Anadolu’nun doğusu ile Akdeniz Bölgesi’nin büyük bölümünde, Çarşamba günü; Marmara’nın doğusu Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında, Perşembe günü; Marmara’nın doğusu Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu’nun tamamı, Ege’nin doğusu ve Akdeniz Bölgesi’nde, Cuma günü ise; Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu’nun tamamı Marmara ve Ege’nin doğusu ile Akdeniz’de yağış görülecek.

Sıcaklıklar, Ankara ve İstanbul’da 20, Adana’da 29, İzmir’de 26, Samsun’da 19, Erzurum’da 23 dereceye kadar düşecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.