Perşembe Ege ve Akdeniz’e rakip oluyor

​Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) Karadeniz Kültür gezisi Perşembe’de sürdü.

Perşembe Ege ve Akdeniz’e rakip oluyor
Yayınlama: 17.07.2022
A+
A-

AYGAD’ın Karadeniz Kültür Gezisine katılan 35 gazeteci ve yazar Ordu’nun turistik ilçesi Perşembe’de temaslarda bulundu. Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan’ın misafiri olan gazeteciler Perşembe’nin turistik mekânlarını yerinde inceledi.



Ordu Büyükşehir Belediyesinin misafiri olan gazeteciler şehir turu yaptıktan sonra Perşembe ilçesine geçti. Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan gazeteci ve yazarlardan oluşan heyete eşlik ederek kentin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verdi.



Başkan Sayım: Perşembe ve Ordu Akdeniz’le yarışıyor


Ordu’nun gözde ilçelerinden biri olan Perşembe’de temaslarda bulunan gazeteciler oldukça ilgi gören turistik yerlerden Kordon Tepe, Yason Burnu, Harmanada Çaka ve Hoynat Adası’nı gezdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçeleri kalkındırmak ve cazibe merkezi yapmak için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, son yıllarda ilçelerinin yerli ve yabancı turistler tarafından daha çok ilgi gördüğünü söyledi. Perşembe ve Ordu’nun Akdeniz’le yarışır duruma geldiğini dile getiren Mustafa Sayım Tandoğan, Akdeniz’e olan ilginin kendi coğrafyalarına kaydığını belirtti.



Başkan Işıkdağ: Turizm potansiyelinizin yüksek olduğunu gördük


AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ ise Perşembe ilçesinin tarihi ve turistik potansiyelinin yüksek olduğunu kaydederek tanıtım çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tesisleşmenin öneminden bahseden Işıkdağ, AYGAD heyeti olarak turizm potansiyeli yüksek kentlerin öneminin anlaşılması için gereken desteği verdiklerini sözlerine ekledi.



Gazeteciler fındık tatlısına bayıldı


Perşembe’de tahinle süslenerek yapılan ve sıcak olarak servis edilen fındık tatlısını da tadan gazeteciler tatlıyı çok beğendiklerini ifade ettiler. En kaliteli fındıklarla yapılan bu özel tatlıyı yemek için ülkenin dört bir yanından gelen kişilerin olduğunu belirten işletme yöneticileri tatlının coğrafi tescil başvurusunun yapıldığını hatırlatarak olumlu sonuç beklediklerini aktardılar.



Akşam yemeğinde de başkan Mustafa Sayım Tandoğan’ın misafiri olan gazetecilere, Perşembe’de özel olarak yetişen levrek balığı, Ordu pidesi ve turşu kavurması ikram edildi.



Gazeteciler Ordu’nun yemek zenginliğine de değinerek gastronomiye biraz daha önem verilmesi gerektiği görüşünü paylaştılar.


 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.