Gazetecilerden Sinop mantısına tam not

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) Karadeniz Kültür Gezisi kapsamındaki ikinci durağı Sinop oldu.

Gazetecilerden Sinop mantısına tam not
Yayınlama: 15.07.2022
A+
A-

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) Karadeniz Kültür Gezisi kapsamındaki ikinci durağı Sinop oldu. Türkeli ve Ayancık ilçelerinde temaslarda bulunan Gazeteciler Sinop merkezinde meşhur mantısı ve nokulunu tattı.

AYGAD üyeleri Karadeniz Kültür Gezisi kapsamında Sinop’a geldi. İlk olarak Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent köyünü ziyaret eden 35 gazeteci, işletmeciliğini Hicran Armağan’ın yaptığı Haz Bahçe’de kır kahvaltısı yaptı. AYGAD heyeti, Sinop Gastronomi Kültür Turizm Derneği Başkanı Halime Şahin, İstanbul Şile’de okul müdürü olan Keziban Beşiroğlu ve Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) Almanya Genel Başkanı Şirvan Ünal’ın misafiri oldu.

UHAD BAŞKANI ÜNAL: SİNOP’UN SAKLI KALMIŞ KÖYÜ GELİŞMELİ

Güzelkent köyünün bozuk yollarına dikkat çeken Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) Genel Başkanı Şirvan Ünal, “Güzelkentimiz doğasıyla, kültürüyle adının hakkını veriyor. Ama köyün yolları sıkıntılı ve bozuk. Buradaki yollarda bakım onarım çalışmaları yapılması gerekiyor. Gelen ziyaretçiler bu konuda çok muzdarip. Sinop’un saklı kalmış bu köyünün geliştirilmesi için yetkililere sesleniyorum. Yollar düzgün olduğu zaman buradaki güzellikler fark edilecek” dedi.

Şile Okul Müdürü Keziban Beşiroğlu da basın mensuplarına Sinop’un tarihi ve kültürü hakkında bilgilendirme yaptı. Beşiroğlu: “Sinop’un her ilçesinin ayrı doğal güzelliği, tarihi kültürel yapıları bulunuyor. Her köyün kendi köy konağı vardır. Bu konaklar köylüler tarafından yapılır. Bayramı geçmişlerimizle birlikte kutlarız. Herkes evinde yaptığı pişileri mezarlıklarda sevdiklerinin yanında yerler. Bu kültürün başka yerde olduğunu sanmıyorum. Sinop en mutlu il olarak da seçildi. Önemli noktalardan biri de ataerkil bir toplum değil anaerkil bir toplumuz. Kadın ve erkek işleri hep birlikte yapılır. Burada özgüvenli kadınlar yetişir. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Gazeteciler daha sonra Sinop’un Ayancık ilçesine geçti. Gazeteciler Ayancık’ta Tuzla Sinoplular Dernek Başkanı Seyfi Altınel’in misafiri oldu. Gazetecilerden oluşan heyete 15 Eylül Sinop Gazeteciler Cemiyeti Ayancık Temsilcisi Erdoğan Erkaymaz da eşlik etti. Ayancık şehir merkezinden sonra sahilde yürüyüş yapan heyet daha sonra hatıra fotoğrafı çekildi. Memnuniyetlerini dile getiren basın mensupları potansiyeli olan ilçenin turistik öneminin artırılması gerektiğini belirtti.

MANTI VE NOKULA TAM NOT

Gazeteciler daha sonra Sinop merkeze geçti. Şehir turu yapan gazeteciler Sinop’un coğrafi tescilli yoğurtlu ve cevizli mantısı ile nokulunu tattı. Sinop’un yöresel ürünlerine tam not veren gazeteciler yöresel lezzetlerinin tanıtımlarına ağırlık verilmesinin önemine vurgu yaptı.

SABAHATTİN ALİ SOKAĞINI GEZDİLER

Gazeteciler daha sonra Sabahattin Ali’nin de bir dönem hapis yattığı Sinop Cezaevi müzesi ve Sabahattin Ali’nin koğuşuna bakan alanda dikilen heykeliyle ilgili bilgilendirildi. Müze tadilatta olduğu için gezemeyen gazeteciler tarihi cezaevinin olduğu alanda Sabahattin Ali sokağını gezdi.

Tarihi Sinop Cezaevi


Hamsilos Koyu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.