Ücretli yollardaki cezalara katlamalı tarife

Ücretli yollardan kaçak geçişlerin cezalarının katlamalı olarak ödenmesi ile ilgili yeni düzenleme geliyor.

Ücretli yollardaki cezalara katlamalı tarife
Yayınlama: 01.07.2022
A+
A-

Ücretli yollardan kaçak geçişlerin cezalarının katlamalı olarak ödenmesi ile ilgili yeni düzenleme geliyor. 45 güne kadar ceza sadece 1 kat, 45 günden sonra 4 kat artacak

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, ek gösterge ile öğrenci affı düzenlemesini de içeren ekonomiye ilişkin “torba” kanun teklifinin görüşmeleri sırasında ücretli yollarda uygulanan ceza tariflerindeki değişiklik konusu da görüşüldü.

45 gün geçince 4 kat ceza

Teklif sahibi AK Parti milletvekili Orhan Yeğin, kanun teklifinin 46’ncı maddesinde ‘otoyol ve köprülerde geçiş ücretini ödememe veya güvenliğin ihlali’ başlıklı maddede değişikliğe gidilerek, hem devletin hem de işletme hakkı verilen veya devredilen şirketlerin işletmiş olduğu otoyollarda, geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yapan araç sahiplerine, geçiş ücretini 15 günden sonra ve 45 günden önce ödemesi durumunda ücretin 1 katı kadar para cezası uygulanması, sonraya kalması durumunda 4 katı tutarında para cezası uygulanmasına yönelik bir düzenleme olduğunu kaydetti.

Abdullatif Şener’den tepki

CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener, teklif maddesine tepki göstererek navigasyonların vatandaşları bilerek paralı yol ve köprülere yönlendirdiğini iddia ederek, bu yönde çok sayıda şikâyet aldıklarını söyledi.

Abdullatif Şener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da düzenlemeye, “Paralı yollar ve köprülerden ödemeden geçenler, ödemeyi 16 gün geciktirirse aslı ve bir kat ceza ile, 46 gün geciktirirse aslı ve dört kat ceza ile ödeyecek. İşletici firma takibe giderse avukat ve tahsil masrafları da üzerine binecek. Cezalar firmanın kasasına… Üstelik bu cezalar, tebligat yapılsın yapılmasın uygulanacak. Komisyondan bugün geçen torba yasaya göre, geçiş bedelleri gibi cezalar da devletin kasasına değil işletici firmanın kasasına girecek. Bu düzenleme vatandaşları korumak içinmiş, çünkü şimdiye kadar cezalar on katmış” diyerek tepki gösterdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.