Finlandiya’dan Türkiye’yi kızdıracak PKK çıkışı

Cumhurbaşkanları farklı milletvekilleri farklı konuşuyor! Finlandiya’dan çatlak ses: PKK’lıları sınır dışı etmeyeceğiz

Finlandiya’dan Türkiye’yi kızdıracak PKK çıkışı
Yayınlama: 02.06.2022
A+
A-

NATO üyesi olmak isteyen Finlandiya’nın Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye’nin endişelerini görüşmeye hazır olduklarını her fırsatta dile getirirken, Finlandiya Parlamentosu Milletvekili Johan Kvarnström tezat bir demeç verdi.

“HUKUK SİSTEMİMİZ İZİN VERMİYOR”
Finlandiya Parlamentosu Sosyal Demokrat Milletvekili ve Parlamentodaki Kürt Dostluk Grubu Başkanı Johan Kvarnström, güvenlik ihtiyaçları nedeniyle daha büyük bir savunma blokuna üye olmak istediklerini, bu nedenle NATO’ya katılma kararı aldıklarını söyledi. Kvarnström yaptığı açıklamada, “Terörü desteklemediğimizi herkesin bildiğini düşünüyorum. Buna ispat bile gerekmiyor” diyerek Finlandiya’nın “değerlerini” ve “ilkelerini” müzakere edemeyeceklerini belirtti. FETÖ’cüleri ve PKK’lı teröristleri işaret eden Kvarnström, “Onları sınır dışı etmeyeceğiz. Hukuk sistemimiz buna izin vermiyor, bunu yapamayız” dedi

“SAVUNMA KOALİSYONUNUN PARÇASI OLMALIYIZ”
Türkiye ile diyalog halinde olmanın ve pozisyonlarını korumalarının önemli olduğu şeklinde görüş paylaşan Finlandiyalı vekil, “Finlandiya, bağımsızlığını sürdürme konusunda bazı önlemler alması gerektiği düşüncesinde. Dolayısıyla bir savunma koalisyonunun parçası olmalıyız.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.