Rusya Kiev’de bir apartmanı füzeyle vurdu

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir apartmana hava saldırısı düzenledi.

Rusya Kiev’de bir apartmanı füzeyle vurdu
Yayınlama: 29.04.2022
A+
A-

Rusya-Ukrayna savaşı 63. gününde devam ederken Rus güçleri, bu kez Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir apartmana hava saldırısı düzenledi. 6 kişinin yaralandığı saldırı sonrasında bölgeden dumanlar yükseldi. Kiev Belediye Başkanı Kliçko, “BM Genel Sekreteri Kiev’de bulunuyorken Rusya hava saldırısıyla başkenti vurdu” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında üçüncü aya girilirken savaştaki yoğun çatışmalar, Ukrayna’nın güneyindeki ve doğusunda bölgelerinde devam ediyordu. Ancak Rus güçleri, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir apartmana hava saldırısı düzenledi.

SALDIRI SONUCU 6 KİŞİ YARALANDI
Saldırı sırasında bölgede sivillerin bulunduğu ve trafiğin akış halinde olduğu bildirildi. Ukrayna İçişleri’nden yapılan açıklamaya göre saldırı sonucu 6 kişi yaralandı.

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES, ZELENSKİ İLE KİEV’DE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Rusya seyahatinin ardından Zelenski ile görüşmek için bugün Kiev’e ziyaret etmişti. Olayla ilgili açıklama yapan Kiev Belediye Başkanı Kliçko, “Antonio Guterres’in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin’de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.