Çalışanların sosyal medyada yaptığı 5 hata!

Sosyal medya platformları, dünya genelinde 4,6 milyarın üzerine çıkan aktif kullanıcı sayısıyla büyümeyi sürdürüyor.

Çalışanların sosyal medyada yaptığı 5 hata!
Yayınlama: 09.04.2022
A+
A-

İş dünyası için de vazgeçilmez bir unsur haline gelen sosyal medya platformları çalışanların kendileri, iş ve özel hayatları hakkında detaylı bilgi edinilmesine de olanak sunuyor. Bu noktada çalışanların iş hayatında sosyal medya kullanımlarına dikkat etmesi hem şahsi imajları ve çalıştıkları şirket hem de network içinde oldukları çevre adına büyük önem taşıyor. Türkiye’nin istihdam kaynağı Eleman.net, iş hayatında çalışanların sosyal medyada sıkça yaptıkları 5 hatayı ve bu hataların önüne geçecek önerileri paylaştı.



AŞIRIYA KAÇAN YORUMLAR



Başta Twitter olmak üzere çeşitli sosyal medya platformlarının gündemini yaşanan siyasi olaylar belirliyor. Bu noktada çalışanların siyasi ve toplumsal olaylar karşısında rencide edici veya ayrıştırıcı dil kullanmamaları büyük önem taşıyor. Aşırıya kaçan yorumlar çalışanların iş yaşamını zedelemekle kalmıyor aynı zamanda çeşitli mobbing durumlarının oluşmasına da zemin hazırlıyor.



MAHREMİYET İHLALLERİ



Çalışanların sosyal medya kullanımları incelendiğinde mahremiyet ihlallerinin yapıldığı istatistiklere yansıyor. Özellikle Linkedin gibi iş dünyası odaklı sosyal medya platformlarında özel hayata ilişkin paylaşımların yapılması ve mahremiyet alanın ihlal edilmesi kişisel ve kurumsal imaja zarar veriyor.



AMACINA UYGUN OLMAYAN PLATFORM SEÇİMİ



Organizasyon yapısı ve aktif kullanıcı sayısı bakımından dünyanın önde gelen sosyal medya platformları iş, gündem, life-style ve network oluşturma gibi farklı kullanım alanlarıyla öne çıkıyor. Sosyal medya platformlarının amaca uygun bir şekilde kullanılması büyük önem taşıyor. Aksi takdirde çalışanların bireysel profillerinin amaç dışı kullanımı, kurum imajına ve birey itibarına yönelik olumsuz sonuçlar doğuruyor.

VERİ GİZLİLİĞİNE ÖNEM VERMEMEK

Siber saldırıların ve veri hırsızlığının önüne geçilebilmesi adına çalışanların iki faktörlü kimlik doğrulaması, güçlü şifre oluşturma, kişisel bilgilerin ve profilin gizliliği gibi birtakım önlemler alması günümüzde zorunluluktan öte bir durum. Çalınan hesapların neticesinde oluşan olumsuz durumlar, kurum ve birey imajını büyük ölçüde zedeleyebiliyor.



KİŞİSEL VE İŞ HESAPLARI ARASINDAKİ FARKLILIKLARI BİLMEMEK



Çalışanların sıkça yaptıkları hataların başında kişisel ve iş hesapları arasındaki farkları bilmemek geliyor. Çalışanların yaptıkları diğer hatalar olarak ise: bir şeyi paylaşmadan önce düşünmemek, aceleyle paylaşım yapmak, yazım kurallarına dikkat etmemek, profesyonel olmayan cevaplar vermek, sosyal medya profillerinde yanlış bilgiler paylaşmak öne çıkıyor. Tüm bu faktörler çalışanların dijital dünyadaki kimliklerini olumlu ya da olumsuz etkileyen unsurlar olarak dikkat çekiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.