Kraliçe 2. Elizabeth sarayına veda etti

Son dönemde zor günler yaşayan Büyük Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth, Buckingham Sarayı’ndan taşındı.

Kraliçe 2. Elizabeth sarayına veda etti
Yayınlama: 08.03.2022
A+
A-

Son dönemde bir yandan giderek bozulan sağlığı diğer yandan da başta oğlu Prens Andrew ve torunu Harry’nin neden olduğu ailevi sorunlar nedeniyle zor günler yaşayan 95 yaşındaki Büyük Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth’ten çarpıcı bir haber geldi.

BUCKINGHAM SARAYI’NDAN TAŞINDI
Tahta çıkışının 70’inci yıl dönümünü kutlayan Kraliçe Elizabeth, “ana üssü” olarak nitelendirilen Buckingham Sarayı’na veda etti.

ARTIK EVİ ORASI
Yapılan açıklamaya göre Kraliçe 2. Elizabeth, ailesinin sık kullandığı bir başka konut olan Windsor Kalesi’ne taşındı. Kısa bir süre önce koronavirüse yakalanan ve hastalığı atlatan Kraliçe, bundan böyle çalışmalarını da yaşamını da bin yıllık bir tarihi olan bu kalede sürdürecek. Yani bir başka deyişle Büyük Britanya tahtında oturan Mounbatten Windsor ailesinin üç ana konutundan biri olan Windsor Kalesi, bundan böyle Kraliçe’nin “evi” olacak.

SON İKİ YILI DA ORADA GEÇİRMİŞTİ
Kraliçe 2. Elizabeth, Covid 19 pandemisinin en hararetli dönemlerinde de o sırada hayatta olan eşi Prens Philip ile birlikte Windsor Kalesi’nde yaşamıştı. Pandemi nedeniyle son iki yıldır kamuoyu karşısına daha az çıkan Kraliçe bu sürede “evden çalışmayı” sürdürdü. Bu şekilde ölümünden sonra orada toprağa verilen kocası Prens Philip’in ebedi istirahatgahına da daha yakın olacak Kraliçe.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.