Sıla Şentürk ölüme adım adım böyle gitmiş!

Giresun’da 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün eski nişanlısı H.C.G tarafından katledilmesiyle ilgili mide bulandıran bilgiler ortaya çıktı.

Sıla Şentürk ölüme adım adım böyle gitmiş!
Yayınlama: 18.02.2022
A+
A-

Giresun’da 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün eski nişanlısı H.C.G tarafından katledilmesiyle ilgili mide bulandıran bilgiler ortaya çıktı. Sıla ile internetten tanışan G.’yi Giresun’a çağıran ailenin, telefonda gördükleri iğrenç fotoğraflar üzerine G.’den şikayetçi oldukları ortaya çıktı. Bunun üzerine Sıla ile katilinin Trabzon’a kaçtığı orada yakalanan zanlının “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Giresun’da Yalı Mahallesi’nde yaşayan 16 yaşındaki Sıla Şentürk, ailesiyle kaldığı evin yatak odası kısmında boğazı kesilmiş halde bulundu. Sıla’nın öldürülmesiyle ilgili eski nişanlısı 21 yaşındaki H.C.G gözaltına alındı. ‘Hakkımdaki şikayetini geri çekmediği için öldürdüm’ diyen cani G. tutuklanırken, Sıla’nın adım adım ölüme nasıl gittiği de ortaya çıktı. Katil Gökçek’in iğrençlikleri de soruşturma dosyasına girdi. 

Tanışmaya geldi ‘sapık’ olduğunu farkettik

Mekatronik-CNC uzmanı olarak Ankara’da çalışan katil zanlısının Sıla Şentürk ile 2019 yılı Aralık ayında sosyal medya üzerinden tanıştığı, 2020 ve 2021 yılı Mart ayına kadar zanlının toplamda 5-6 kez Giresun iline geldiği belirlendi.

Sıla ile yüz yüze görüşen Sıla’nın ailesinin ilişkilerini öğrenmeleri üzerine tanışmak amacıyla Giresun’a gelen zanlının ailenin evinde 5 gün kaldığı bu sırada H.C.G’nin cep telefonunda Sıla’nın ailesinin uygunsuz fotoğraflar görmesi üzerine H.C.G’yi şikayet ettikleri belirlendi.

Bu şikayet üzerine Sıla ile zanlının Trabzon’a kaçtığı, ailenin şikayeti üzerine de Trabzon’da yakalanan H.C.G’in geçen yıl Mart ayında “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçundan tutuklanarak cezaevine konulduğu ortaya çıktı.

Cezaevinden çıkınca Sıla, Gökçek’e kaçmış

Hüseyin Can Gökçek’in tutuklanması üzerine Sıla’nın mahkeme kararıyla Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimleri (ÇOKİM) kaldığı, ailenin ve Sıla’nın talebi üzerine zanlının tutuklu olması nedeniyle 07 Nisan 2021’de Sıla’nın ailesine teslim edildiği belirlendi. Şikayetten vazgeçilmesi üzerine H.C.G’in cezaevinden çıktıktan sonra Ankara’ya gittiği, Sıla’nın ise Hüseyin’in cezaevinden çıkmasından kısa bir süre sonra H.C.G’in yanına giderek bir ay yanında kaldığı belirlendi.

Sıla’nın ailesi şikayetçi olmuş!

Sıla’nın ailesinin, evlendirme vaadiyle Hüseyin ve Sıla’yı ikna ederek Giresun’a getirdikleri ve aileler arasında nişan yaptıkları, bu tarihten sonra Hüseyin’in Ankara’ya döndüğü, bu zaman zarfında Sıla’nın ailesi ve H.C.G arasında kıskançlık sebebiyle tartışmalar yaşandığı, 11 Kasım 2021’de görülen Cinsel İstismar davasının duruşmasında Sıla’nın ailesinin H.C.G’ten tekrar şikâyetçi olduğu ve nişanın şikayet sonrası bozulduğu öğrenildi.

Sıla Sevgi Evleri’nde kalmış

Sıla’nın Hüseyin’den şikayetçi olmaması ve ailesi ile birlikte kalmak istememesi üzerine, ailenin de Sıla’nın tekrar evden kaçmasından endişe ve talebi doğrultusunda Savcı talimatıyla Sevgi Evlerine teslim edildiği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce danışmanlık tedbiri uygulandığı bu esnada ise Sıla’nın 7 Aralık 2021’de dilekçe vererek Hüseyin’den şikayetçi olmak istediği, H.C.G ile aralarında herhangi bir birlikteliğin kalmadığını söylediği öğrenildi.

Şikayetten vazgeçmedikleri için öldürmüş

H.C.G’in geçen Ocak ayında Sıla ile Giresun’da yüz yüze görüştükleri, zanlının olaydan birgün önce otobüs ile Ankara’dan Giresun’a geldiği, Bulancak ilçesinde otobüsten indiği, taksi ile Sıla’nın evine gittiği ve evde Sıla ile görüştüğü, daha sonra Turizm Uygulama Otelinde konakladığı, olay sabahı da Sıla’nın evine gittiği belirlendi. 

Kapıyı Sıla’nın açtığı, evde Sıla ve babaannesinin bulunduğu, Sıla ile aralarındaki mahkeme konusunu konuştuklarını, Sıla’nın şikayetinden vazgeçmeyeceğini söylemesi üzerine, H.’in “şikayetinizden neden vazgeçmiyorsunuz” dediği sonrasında tartıştıkları, tartışma sonrasında zanlının evin giriş katında bulunan mutfak kısmına giderek bıçak aldığı ve Sıla’nın bulunduğu odaya çıkarak birden fazla bıçak darbesi ile saldırdığı, sonrasında olayda kullandığı bıçağı evin içerisine atarak evden kaçtığı belirlendi.

Katil Gökçek’in ilk ifadesi

Katil G.’in savcılıktaki ifadesinde Sıla’nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığını gördüğünü iddia ederek, “Bu nedenle sinirlendim ve Giresun’a geldim. Konuşmak istedim. Ancak tartıştık. Sonra olayı gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.