Kartal Belediyesi Adnan Kahveci belgeselini hazırlıyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kahveci’nin hayatının belgeselleştireceklerini söyledi.

Kartal Belediyesi Adnan Kahveci belgeselini hazırlıyor
Yayınlama: 05.02.2022
A+
A-

Eski Maliye ve Gümrük Bakanı Adnan Kahveci, ölümünün 29’uncu yıl dönümünde Kartal’daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden Devlet, Maliye ve Gümrük Bakanlığı görevlerinde bulunmuş olan, 5 Şubat 1993 yılında ailesi ile beraber geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adnan Kahveci, vefatının 29. yıl dönümünde Kartal Yakacık Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Dilruba Oğulcuklu, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti üyeleri, ailesi ve sevenleri katıldı.

Adnan Kahveci’yi anma töreni İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından sevenleri mezarına karanfil bırakarak dualar eşliğinde Adnan Kahveci’yi yad etti.

“Adnan Kahveci belgeselini önümüzdeki seneye yetiştireceğiz”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kahveci’nin hayatının belgeselleştireceklerini söyledi.

Başkan Gökhan Yüksel, şöyle kunuştu:

“5 Şubat günü merhum sayın bakanımızın mezarı başındayız. Dile kolay 29 yıl, birçok farklı düşünceye sahip siyasi partilerin ya da siyasetçilerin üzerinde uzlaştığı devlet adamı dendiğinde akla ilk gelenlerden bir nifak dallarından olan, bizi gururlandıran Kartal’da yaşamış Kartal’da yetişmiş ve görev aldığı sürelerde de bakanlık yaptığı sürelerde de kendi ilçesini unutmamış, merhum Bakanımızı bugün burada tekrar anıyoruz. Bakanımız vefat ettiğinde ben de ilkokul öğrencisiydim. 29’uncu yılında onu anıyorken şu an bir devlet yöneticisi olarak, bir belediye başkanı olarak örnek aldığımız kişiliklerin başında geliyor. Yaptığımız bir hazırlık var. Hem katkılarımız devam edecek hem de bu örnek yaşantının bir belgeselini inşallah önümüzdeki seneye kadar yetiştirip bu yaşamı nesillere aktarılması gerekiyor. Bu örnek devlet adamlarının belki de devlet adamlarına aday olacak kişilere tarif edilmesi gerekiyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.