İşte İstanbul’un en başarılı belediye başkanları

İstanbul’un en başarılı ilçe belediye başkanları belirlendi. İlk 3’te iki AK Parti’li bir de CHP’li başkan var

İşte İstanbul’un en başarılı belediye başkanları
Yayınlama: 04.12.2021
A+
A-

İstanbul’daki 39 ilçe belediyesi için yapılan ankette, en başarılı belediye başkanları belirlendi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz birinci, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ikinci, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin üçüncü, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise dördüncü oldu.

Sonar Araştırma, Türkiye genelinde ilçe belediye başkanlarının başarı oranlarına yönelik Kasım Ayı’nda yaptığı bir anketi paylaştı.

ZİRVEDE ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANI POYRAZ VAR

İstanbul için yapılan ‘En başarılı belediye başkanları’ anketine göre de başarı oranı yüzde 67.1’le en yüksek olan belediye başkanı İstanbul’un genç ilçesi Çekmeköy’ün 3 dönemdir başkanlığını yapan Ahmet Poyraz oldu.

İkinci 66,3 ile CHP’li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, üçüncü ise yüzde 65,6 ile AK Partili Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin oldu. Dördüncü sırada Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bulunurken, beşinci sırada ise Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yer aldı.

KARTAL BELEDİYESİ İKİNCİ, KAĞITHANE ÜÇÜNCÜ OLDU
Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, araştırmanın, 1 Eylül – 15 Kasım 2021 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak büyükşehir ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Araştırmanın nasıl yapıldığını ifade eden Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, “Bu araştırma ilçelerin mukayesesiydi. Yani daha önce büyükşehirlerin ve normal kentlerin mukayesesini yapmıştık. Bazılarında yüz yüze anket yöntemiyle bazılarında da telefonla anket yöntemiyle yapıldı. Bazı ilçelerde 500, 450 kişiyle bazı ilçelerde binin üstünde kişiyle görüşülerek yapıldı. İstanbul’da en başarılı ilçe belediye başkanı olarak Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz çıktı. Birinci belediye Adalet ve Kalkınma Partili Çekmeköy Belediyesi, 2. Belediye Cumhuriyet Halk Partili Kartal Belediye Başkanı, 3. yine AK Partili Kağıthane Belediyesi. İstanbul’un sıralaması böyle” dedi.

İşte en başarılı belediye başkanları.


 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.