Pereira’yı kızdıran Tisserand sorusu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Olimpiakos maçı sonrası Tisserand’ın oynamasıyla ilgili soruya tepki gösterdi.

Pereira’yı kızdıran Tisserand sorusu
Yayınlama: 26.11.2021
A+
A-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi’nde 1-0 kaybettikleri Olimpiakos maçı sonrası Tisserand’ın oynamamasıyla ilgili soruya tepki gösterdi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. hafta maçında Yunanistan temsilcisi Olimpiakos’a deplasmanda 1-0 yenildi. Grupta son hafta maçları öncesi ilk 2 sırada yer alma şansını kaybeden sarı-lacivertli ekip, Avrupa’da yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam edecek. Sarı lacivertlilerde teknik direktör Vitor Pereira, mücadeleyi ve skoru değerlendirdi.

Karşılaşmayı değerlendiren Vitor Pereira “Böyle bir maçı anlatmak zor. Çünkü son saniyede kendi hatamızdan yemiş olduğumuz golle kaybetmek üzücü. Bizden daha tecrübeli bir takıma karşı oynadık. Son dakikaya kadar mücadele ettik. 0-0 olsaydı kabul edebilirdim ama bu sonucu kabul etmek zor. Son dakikada yediğimiz golde o topu kontrol edecek 3 oyuncumuz vardı. Genç bir takımız. Burada yapılan tek hatayı bile cezalandırıyorlar. Şimdi yapmamız gereken lige, Konferans Ligi’ne bakmak. Göztepe maçımız var. Onu kazanmaya çalışacağız. Bundan sonra elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi.

“MESUT ÖZİL OLSA…”

Sakatlıkların etkilediğini söyleyen Vitor Pereira “Bu maç hakkında konuşmak zor. Rakibimizle eşit mücadele ettik. Gol atacak pozisyonlarımız vardı. Bence iyi oynadık. Derbi zordu. Elimizde daha fazla çözümle gelsek farklı olabilirdi. Mesut Özil, Valencia, Gustavo, Serdar Dursun, Crespo gibi oyuncular elimizde olsaydı belki daha farklı olabilirdi.” dedi.

“SÜPER LİG BİZİM ANA KULVARIMIZ”

Geleceğe bakmaları gerektiğini söyleyen Pereira “Son lig maçımız bizim için zorluydu. Bugün son saniyede, son dakika bile değil son saniyede bir gol yedik. Aslında topu Futbol böyle maalesef, şu anda geleceğe bakmamız gerekiyor. Böylesine bir skorun üstünden gelmek zor. Bir sonraki maça bakmamız, toparlanmamız gerekiyor. Lig bizim ana kulvarımız. Konferans Ligi var. Geleceğe bakmalıyız. Önümüzdeki maça hazırlanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“ÜZGÜNÜM, TECRÜBESİZLİK”

Olimpiakos yenildikleri için üzgün olduğunu söyleyen Portekizli teknik adam “Bu maç için üzgünüm. Beraberlik olsa şansımızı son maça taşıyabilirdik. Son saniyede bir gol attılar. Bizim de bunu kabullenmemiz lazım. Genç oyuncularımız var. Çok iyiler ama hala zamana ihtiyaçları var tecrübe için. Bu tarz turnuvalarda tecrübeye ihtiyacınız vardır. Rakibimizde bu tür oyunculardan çok var. Son saniyede yediğimiz gol tecrübeyle ilgili ne demek istediğimi tercüme eden bir durum.” açıklamasını yaptı.

TISSERAND SORUSUNA TEPKİ

Marcel Tisserand’ın oynamasıyla ilgili soruyu tepki gösteren Pereira “Bu maçı tek bir oyuncuyla açıklamak nasıl mümkün olabilir? Sizce Tisserand son iki maçta gösterdiği performanslarla bunu hak ediyor mu? Niye Tisserand için konuşmak istiyorsunuz? Sizce o golde bir hata mı yaptı? Futbol bu değil. Bu maçı onun üzerinden açıklarsanız, oyuncuya saygısızlık yapmış olursunuz. Oyun hakkında konuşursanız kabul edebilirim ama bir oyuncu hakkında  bunu dememelisiniz. Eğer bunu derseniz, herkes Tisserand hakkında konuşur. O, bunu hak edecek bir şey yapmadı. Oyuncularıma saygı duymalısınız. Çünkü Olympiakos’la aynı seviyede mücadele ettiler, son dakikada bir gol yedik. Maçı anlatan şey bu. Attila veya Tisserand değil.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.