Mutasyonlu virüs daha ölümcül!

Koronavirüs fırtınasını 2021 yılında da sert esmeye devam ediyor.

Mutasyonlu virüs daha ölümcül!
Yayınlama: 24.01.2021
A+
A-

İngiltere Başbakanı tüm dünyayı endişeye sevk edecek bir açıklamada bulundu. Buna göre mutasyona uğramış olan virüs artık daha ölümcül!

Salgın ortaya çıktığı günden bu yana en şiddetli dönemlerinden birini yaşarken, İngiltere’de ortaya çıkan mutasyon herkesi korkutmuştu. Kısa süre sonra peşi sıra ülkeler İngiltere’ye olan uçuşları durdurma kararı almış ve tedbirler arttırılmıştı. Mutasyona uğramış olan koronavirüs hakkında yapılan ilk çalışmalar da önemli verileri ortaya çıkarttı. Bilindiği üzere yapılan ilk araştırmaların ardından mutasyona uğramış koronavirüsün yüzde 70 oranında daha hızlı yayıldığı bildirildi.

İngiltere Başbakanı açıkladı: Mutasyonlu virüs daha ölümcül!

Her ne kadar daha hızlı yayıldığı ifade edilse de virüsün daha fazla ölümcül olduğu üzerine herhangi bir yorum yoktu. Hatta yeni virüsün daha az ölümcül olabileceğine dair yorumlar bile vardı ancak beklentiler yine boşa çıktı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, umutları kıran bir açıklama yaptı. Johnson, mutasyona uğramış olan virüsün yüzde 30 oranında daha ölümcül olabileceğini ifade etti.

Dünya bu açıklamayı konuşurken aşı tedariği konusunda da çeşitli sıkıntılar ortaya çıktı. Astra Zeneca sözünü verdiği tedariğin yüzde 60’lık bölümünün gecikeceğini açıklarken, Pfizer da bu anlamda bazı problemler yaşıyor. Tüm bu problemlerin sonrasında Macaristan ise Rusya’dan Sputnik V aşısını satın aldı ve bu aşıyı alan ilk Avrupa ülkesi oldu. Türkiye ise gelecek olan yeni CoronaVac aşısına yoğunlaşmış durumda.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.