Carla Suarez Navarro kanser oldu

İspanyol tenisçi Carla Suarez Navarro, lenf kanserine yakalandığını açıkladı.

Carla Suarez Navarro kanser oldu
Yayınlama: 02.09.2020
A+
A-

Suarez Navarro, Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Birkaç gün önce lenfoma olduğumu öğrendim. Hodgkin lenfoma teşhisi konuldu. 6 ay sürecek kemoterapiye başlıyorum. Şu an sağlığım gayet iyi. Hastalıkla yüzleşmeye hazırım.” ifadelerini kullandı.

Grand slam turnuvaları Avustralya Açık, Fransa Açık ve ABD Açık’ta çeyrek final oynama başarısı gösteren 31 yaşındaki Suarez Navarro, Kadınlar Tenis Birliği (WTA) organizasyonlarında iki kez şampiyonluk yaşamıştı.

Tek kadınlar dünya klasmanında 2016’da 6. sıraya kadar yükselen tecrübeli tenisçi, geçen ay yaptığı açıklamayla sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Western & Southern Açık ve ABD Açık’tan çekildiğini duyurmuştu.

Hodgkin lenfoma bağışıklık sistemindeki hücrelerde başlayan bir kanser olarak biliniyor. Adını Thomas Hodgkin’den alan hastalığın nedeni kesin olarak bilinmiyor. Her yaşta ortaya çıkan bu hastalığa Türkiye’de de sık sık rastlanıyor. Avrupa’da her yüz bin kişide 2-3 kişide bu hastalık tespit ediliyor.

Carla Suarez’in 6 ay boyunca kemoterapi göreği öğrenildi. Yapılan resmi açıklamada kanserin erken tespit edildiği ve henüz küçük boyutta olduğu bildirildi. 6 aylık kemoterapi nedeniyle Carla Suarez kortlardan uzak kalacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.