Şenol Güneş’ten Ferdi Kadıoğlu itirafı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ferdi Kadıoğlu’yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş’ten Ferdi Kadıoğlu itirafı
Yayınlama: 31.08.2020
A+
A-

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Benim için Dünya Kupası önemli. Tekrar Dünya Kupası’nda olmak, orada ülkemizi temsil ederek uluslararası alanda ses getirmek istiyoruz. İnşallah gruptan çıkıp, ondan sonra da Dünya Kupası finallerine katılıp, güzel bir sonuç yapmak istiyoruz. Oldukça fazla maçımız var. 3 kategoride yarışmamız var. Bunların içinde 1 numaraya Dünya Kupası’nı koyuyorum” dedi. Şenol Güneş, Fenerbahçe’nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu için de açıklamalarda bulundu.

“FERDİ KARARINI HENÜZ NETLEŞTİRMEDİ”

Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu’nun kararını henüz netleştirmediğini söyleyen Şenol Güneş, “Alınamayan iki oyuncu var, işlem olarak yetişemeyen. Bir de karar olarak geç kaldığımız bir oyuncu yani alınması geç olan bir oyuncu var. Bunlar Fenerbahçe’den Ferdi ve Sinan Gümüş. Sinan Gümüş; iki pasaportlu olduğu için hakkını kaybetmeden alabilmek için önce evet demesi, sonra işlem yapılması gerekiyor. Bu maça yetişmedi, daha sonra yetişirse değerlendireceğiz. Ferdi, o konuda henüz kararını netleştirmedi. Daha önceden karar vermiş olsaydı, evet dedikten sonra imza atacak, evraklar hazırlanıp FIFA’ya gidecekti. Dolayısıyla o süre şu anda yetişmiyor. Bundan sonrası için bir karar verip işleme koyarsak o zaman değerlendiririz” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ PASAPORTU OLAN BÜTÜN OYUNCULARI TARAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Aday kadronun açıklanmasının ardından Galatasaray’dan 1 oyuncu alınması, Beşiktaş’tan ise hiç kimseyi kadroya davet etmemesi konusuna da değinen Güneş, “Yani bunlar konuşulabilir. Eleştiri olabilir. Eleştiri yapana kızmam, eğer hata yapmışsam kendime kızarım. Sayısal olarak kimden ne kadar aldığımla ilgili sorunlar var. Biz Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olan bütün oyuncuları taramaya çalışıyoruz. Her oyuncunun bu takıma girme hakkı var. Yeter ki biz tercih edelim. Birçok takımda yabancı oyuncular daha fazla, yerli oyuncular az. Aynı mevkide fazla oyuncu olduğu zaman almıyoruz. Takımı yeniliyoruz, onları görüyoruz. Kriterlerimiz çok daha fazla. Genel eleştiriyi şöyle yaparlarsa daha iyi. Şu oyuncuyu ben düşünüyorum, bir bakın diye. Bakarım, ama benden niye oyuncu almadınız? Öyle bir kulüpten oyuncu alacaksınız diye bir kural yok. Geçmişte bir takımdan çok fazla aldığımız oyuncular vardı, o zaman da neden fazla aldın deniyordu. Bunlar konuşulacak şeyler, normaldir. Önemli olan bize yararlı olduğunu gördükleri, bak şu oyuncu var size de şu mevkide lazım derlerse dikkate alırım. Ama genel ifadeyle, niye almadın. Ben veya ekibim kimseyi severek, sevmeyerek almıyoruz. İhtiyacımız olan oyuncuyu alırız. Yine alacağız. Belki bugün aldıklarımızı yarın almayacağız. Onları hep zaman gösterecek. İfadeler biraz boşlukta kalıyor. Bizden birini neden almadınız? Sizden birisi kim mesela. Neden alacağımızın kriterini koyun. Ben kendime göre cevap veririm. Şunu şöyle düşündüm diyebilirim. O tip oyuncularda var. Bizim takıma gelmiş, başarılı olmuş. Ama şu anda onun yerinde başka oyuncu var. Onu alıp bekletmek yerine, başka bir oyuncuyu bekletiyorum. Şu anda bunu konuşmaya gerek yok” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.