Çin’de Covid-19 salgını yeniden patladı

COVID-19 pandemisinin üç yıl önce başladığı Çin’de bu kez 28 kentte yeni varyant alarmı verildi.

Çin’de Covid-19 salgını yeniden patladı
Yayınlama: 30.10.2022
A+
A-

Çin’in Vuhan kentinde 2019’un kasımında patlak veren COVID-19 salgını yeniden panik yarattı. Geçen kış ortaya çıkan COVID-19 virüsü varyantı ‘Omicron’un iki yeni alt varyantına rastlandı. BF.7 ve BA.5.1.7 isimli varyantlar 28 kentte tespit edildi. ‘Yüksek oranda bulaşıcı’ olduğu belirlenen varyantlar nedeniyle aralarında Pekin ve Vuhan’ın da olduğu bu kentler karantinaya alındı. Nüfusu 1.4 milyar olan ülkede toplam 208 milyon kişi karantinada.

3.5 TRİLYON DOLAR MALİYET

Bunun ekonomiye 3.5 trilyon dolar maliyeti olması bekleniyor. Geçen hafta ülkedeki toplam vaka sayısı 1333’tü. Vuhan’da son bir haftada 240 vaka görüldü. Pekin yönetimi, virüse karşı başından bu yana ‘sıfır tolerans’ politikası uyguluyor. Günlük vaka sayısı 20 ila 25’i görünce katı kurallar devreye alınıyor. Sokaklarda elleri otomatik silahlı, koruyucu formalı pandemi polisi devriye geziyor ve sokağa çıkma yasağını denetliyor.

LABORATUVAR SIZINTISI RAPORU

Almanya’da geçen hafta bilimsel bir araştırmada COVID-19’un laboratuvarda üretilme ihtimalinin yüzde 99.99 olduğu ileri sürülmüştü. Bu hafta da ABD Senatosu’nun bir raporunda virüsün büyük oranda Vuhan’daki laboratuvardan sızdığı açıklandı. Çin’in laboratuvarda bağımsız araştırma yapılmasına izin vermemesi ve bilim insanlarını susturmasının dikkat çekici olduğu vurgulandı. Virüsün kaynağı halen gizemini koruyor. Vuhan’daki hayvan pazarından çıktığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.