Meteorolojiden kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji son hava durumu tahminini paylaştı. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteorolojiden kuvvetli sağanak yağış uyarısı
Yayınlama: 27.03.2020
A+
A-

Meteoroloji son hava durumu tahminini paylaştı. Buna göre Ege, İç Anadolu Bölgesi’nin güneyi, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin batı ve iç kısımları sağanak yağışın etkisi altında. Muğla, Akdeniz’in batısı, Mersin, Adana çevreleri içinse kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılırken sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç ve Doğu Anadolu’nun güney ve batı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Güneydoğu Anadolu’nun batısı ve Hatay çevrelerinde, gece saatlerinde Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Elazığ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğleden sonra Güneydoğu Anadolu’nun batısı ve Hatay çevrelerinde, gece saatlerinde Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Elazığ çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.