Yeşil dönüşüme destek olacak

Garanti BBVA, Türkiye’yi Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde desteklemek, sürdürülebilir yatırımların önünü açmak amacıyla ‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ isimli etkinlikler serisine başlıyor.

Yeşil dönüşüme destek olacak
Yayınlama: 28.11.2022
A+
A-

Bu etkinlikler serisinin ilkini gerçekleştiren banka, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması ile beraber KOBİ’ler başta olmak üzere AB’ye ihracatta bu süreçlerden etkilenecek sektör ve kurumlara somut önerilerle süreci anlatmak, akıllardaki sorulara cevap verebilmek ve ‘Yeşil Mutabakat’ konusunda danışmanlık yaparak kurumların hareketlenmesine önayak olmayı amaçlıyor.

‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ buluşmalarıyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Bugünkü gibi devam edersek, 2050’ye kadar dünyadaki global ısınmayı 1.5 derece ile sınırlandırma hedefini maalesef aşacağız. Mevcut iş yapış şekillerimizi acilen değiştirmemiz gerekiyor. İklim kriziyle mücadeledeki dönüşümün en büyük aktörü bizler yani finans sektörü ve üreticiler olacak. Garanti BBVA olarak yeşil dönüşüm sürecinde her türlü imkânımızla paydaşlarımıza destek olacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.