Bartın’da 41 kişiye mezar olan madenle ilgili flaş karar

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağında işlemler bitinceye kadar kömür üretimine ara verildiğini bildirdi.

Bartın’da 41 kişiye mezar olan madenle ilgili flaş karar
Yayınlama: 16.10.2022
A+
A-

Bartın’ın Amasra ilçesindeki bir maden ocağında grizu patlaması meydana geldi. Bartın’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yer altındaki son işçiye de ulaşıldığını ve can kaybının 41’e yükseldiğini söyledi. Yaralı 11 işçiden 5’inin durumu ise ağır. Arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği açıklandı. Madendeki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağında işlemler bitinceye kadar kömür üretimine ara verildiğini bildirdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında 14 Ekim Cuma günü saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotunda patlama meydana geldi.

Patlama sırasında mesaide olan 110 işçiden 58’i kendi imkanlarıyla kurtuldu.

İncelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan durumu belirsiz işçiye ulaşıldığını ve can kaybının 41’e yükseldiğini söyledi.

11 yaralıdan 5’inin tedavisi Bartın’da sürüyor. 5’i entübe edilen 6 yaralının ise İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.

“PATLAMANIN SORUMLULARI SORUŞTURMAYLA ORTAYA ÇIKACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Patlamanın hemen ardından tüm kurumlar seferber oldu. Yeraltındaki son işçiye de ulaştık. Can kaybı sayısı 41’e yükseldi. Patlamanın sorumluları soruşturmayla ortaya çıkacak. Amasra en ileri maden teknolojilerine sahip. Biz kader planına inanmış insanlarız” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine 1 milyon 350 bin lira yardım yapılacağını söyledi. 

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Bartın’da devam eden arama kurtarma çalışmalarımızı tamamladık. 41 madenci kardeşimiz hayatını kaybetti” diye konuştu.

Fatih Dönmez, maden ocağında işlemler bitinceye kadar kömür üretimine ara verildiğini bildirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, Amasra’daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da patlamayla ilgili 4 iş müfettişi görevlendirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.