Ankara’da 4.5 büyüklüğünde deprem

Ankara’nın Kalecik ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Ankara’da 4.5 büyüklüğünde deprem
Yayınlama: 11.01.2021
A+
A-

AFAD, saat 22.53’te Ankara’nın Kalecik ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık.” ifadelerini kullandı. Ankara Valisi Vasip Şahin, “Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır.” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş deprem sonrası yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz teyakkuz halindeler” dedi.

AFAD’dan alınan bilgiye göre, saat 22.53’te merkez üssü Ankara’nın Kalecik ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Saat 22:53’te ilimiz Kalecik ilçesi merkezli (AFAD verilerine göre) 4,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM: OLUMSUZ BİR DURUMLA KARŞILAŞMADIK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un deprem sonrası yaptığı açıklama şöyle;

“Ankara’da Kalecik merkezli meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da meydana gelen deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Kalecik ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle Twitter’dan paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Ankara’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi olumsuz bir haberin olmamasını temenni ediyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.