Elazığ’da 5.3 büyüklüğünde deprem

AFAD’dan gelen son dakika açıklamasına göre Elazığ’da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Elazığ’da 5.3 büyüklüğünde deprem
Yayınlama: 27.12.2020
A+
A-

AFAD’dan gelen son dakika açıklamasına göre Elazığ’da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yaklaşık olarak 16 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi. Depremin, Diyarbakır ve Malatya’da da hissedildiği öğrenildi.

Dün de öğlen saatlerinde de merkez üssü Sivrice olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Deprem Elazığ’ın dışında Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Bingöl, Tunceli’de de hissedildi.

Bakan Soylu, ”Elazığ merkezde saat 09.37’de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi. Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise, ”Şu ana kadar olumsuz bir durum yok, AFAD ve diğer. ekiplerimiz irtibatı sürdürüyor.’’ dedi.

AFAD’dan gelen açıklamaya göre  saat  09:37’de Elazığ’da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yaklaşık olarak 16 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi. Deprem Diyarbakır ve Malatya’da hissedildiği öğrenildi.

Kandilli Elazığ merkezde meydana gelen depremin büyüklüğünü ise 5.6 olarak açıkladı.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Elazığ merkezde saat 09.37’de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

ELAZIĞ VALİSİ SON DURUMU ANLATTI

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, ”Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. AFAD ve diğer ekiplerimiz irtibatı sürdürüyor.’’ dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.