Tuzla’da fabrikada patlama; 3 işçi hayatını kaybetti

Tuzla Orhanlı sanayi bölgesinde 3 katlı vernik ve boya fabrikasında çıkan yangında üç işçi yaşamını yitirdi.

Tuzla’da fabrikada patlama; 3 işçi hayatını kaybetti
Yayınlama: 29.04.2022
A+
A-

Tuzla Orhanlı sanayi bölgesinde 3 katlı vernik ve boya fabrikasında patlama sonrası yangın çıktı.

Fabrika önündeki araçlara ve çevredeki fabrikalara da sıçrayan yangın sonrası büyük hasar oluştu. Yükselen dumanlar bir çok ilçeden görüldü. Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği fabrikadaki yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Saat 13.00 sıralarında patlama sonrası Yangın bitişikteki 5 fabrikaya daha sıçradı. Yangına müdahale için olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.  Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği fabrikadaki yangına itfaiye müdahale etmekte zorlandı. Patlama sesi Anadolu Yakasının farklı ilçelerinden de duyuldu. Patlamanın ardından fabrika alev alev yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

PATLAMA ANI KAMERADA

Fabrikada meydana gelen patlama anı ise vatandaşın cep telefonu kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde fabrikanın yandığı esnada bir patlamanın yaşandığı ve patlama nedeniyle çevreye bazı parçaların saçıldığı görülüyor.

Tuzla’da yaşayan vatandaşların çok yüksek bir patlama sesi duyduğu ve deprem zannettikleri öğrenildi.

3 ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETTİ

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, patlamada 3 kişinin öldüğünü açıkladı. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yangında 7 kişinin yaralandığını açıkladı.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA
İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, korkunç olaya ilişkin son bilgileri verdi. Albayrak açıklamasında şunları söyledi:

Şimdi burası 3 binadan oluşan bir boya ve vernik fabrikası. Bir binada önce büyük bir yangın gerçekleşiyor. Ardından artçı iki patlama daha gerçekleşti. Nihayetinde diğer 2 binaya da yangın sirayet etti. Arkasında da Sabancı Üniversitesi’nin yeşillik alanına da yangın sıçramıştı. İtfaiyenin müdahalesi ile her iki bloğa da yangının büyümesi engellendi. Orman müdürlüğü ile irtibata geçildi. Onlar da yangına müdahale edip orayı söndürdüler. Üçüncü bina yani ana patlamanın olduğu bina maalesef bir enkaza dönüştü. Şu anda yangın söndürüldü. Kontrol altında ama enkaz çok büyük.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.