Erdoğan’dan ‘istikrarlı kur’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılbaşından itibaren kurun bu hafta başındaki gibi makul bir seviyede istikrar kazanacağına inanıyoruz” dedi.

Erdoğan’dan ‘istikrarlı kur’ açıklaması
Yayınlama: 31.12.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yılbaşından itibaren kurun bu hafta başındaki gibi makul bir seviyede istikrar kazanacağına inanıyoruz” diye konuştu. ASKON Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan “Aldığımız tedbirlerle dalgalanmayı önemli ölçüde kontrol altına aldık” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu süreçte önümüze sıkıntılar da çıkıyor, döviz kurundaki dalgalanma ve fiyatlardaki fahiş artış, aldığımız tedbirlerle dalgalanmayı önemli ölçüde kontrol altına aldık” diye konuştu.

ASKON Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan’ın öne çıkan ifadeleri şunlar oldu:

Üretim, istihdam, ihracat tarafında işler yolunda gidiyor.

Yılbaşından itibaren kurun bu hafta başındaki gibi makul bir seviyede istikrar kazanacağına inanıyoruz.

Kur üzerinden ülkenin ve milletin felaketi pahasına haksız kazanç sağlama niyetinde olanlar bunun bedelini ödemek mecburiyetinde kaldı.

Artık tüm gücümüzü ve imkanlarımızı, istihdam ve istikrar odaklı yeni ekonomimizi yerleştirmeye ve geliştirmeye teksif ediyoruz.

Vatandaşlara TL çağrısı

Döviz kurunu yatay seyre geçirme ve altını sisteme kazandırma sürecini ne kadar hızlı yürütürsek, enflasyonu ve fahiş fiyat artışlarını kontrol altına alma mücadelemizde elimiz o derece kuvvetli olur.

Vatandaşlarımızdan açıkladığımız pakete uygun şekilde tasarruflarını kendi paramızda tutmalarını, tüm işlerini kendi paramızla yürütmelerini istiyorum.

Yılbaşından itibaren hem firmalarımızın hem de vatandaşlarımızın kendi paramıza dönüşü daha da hızlandıracaklarının işaretlerini görüyoruz.

“Kurda iniş çıkışları engelleyecek tedbirleri alıyoruz”

Biz kendi paramızı ölçü olarak almadığımız sürece her zaman batmaya mahkumuz. Biz Türk lirası ile hareket edeceğiz.

Döviz kurunda yurt içi talepten kaynaklanan ani, sert ve rasyonel temeli olmayan iniş çıkışlar yaşanmasını engelleyecek tedbirleri aldık, alıyoruz.

Hamdolsun bütçe tarafında herhangi bir sıkıntımız yok, hatta öngörülenden daha iyi gerçekleşmelerle yılı kapatıyoruz.

“Yastık altındaki 5 bin ton altının ne kadarını kazandırabilirsek gücümüz o kadar artacak”

Tasarruf yöntemi olarak altını tercih eden vatandaşlarımızı, ellerindeki bu değeri finans sistemimize dahil etmeye çağırıyoruz.

Yastık altında tutulan 5 bin ton altının ne kadarını ekonomimize kazandırabilirsek ülke ve millet olarak gücümüz o derece artacaktır.

Kurdaki dalgalanmanın cazibesine kapılanlar nasıl bunun acı faturasıyla yüzleştiyse aşırı fiyat artışına tevessül edenlerin durumu da farklı olmayacaktır.

Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan ülkemizin bu tarihi atılımına destek vermelerini beklediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.