Bugun...

Kamil Renklidere yaşamını yitirdi

Türkan Şoray, Tarık Akan'la aynı filmde rol almış, yönetmen ve oyuncu Kamil Renklidere, hayatını kaybetti.
facebook-paylas
 Tarih: 07-10-2018 00:22:18

Kamil Renklidere yaşamını yitirdi

Türkan Şoray, Kemal Sunal ve Tarık Akan'la aynı filmde rol almış ve çok sayıda filmin yönetmenliğini yapmış 64 yalındaki yönetmen ve oyuncu Kamil Renklidere, hayatını kaybetti. Uzun süredir kanser ile mücadele eden ünlü yönetmenin cenazesi bugün Bodrum Turgutreis Yalı Camii'nden ikindi namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak.


Akay, "Türk sinemasının emektar ismi yönetmen ve oyuncu Kamil Renklidere'yi kaybettik. Kanser hastalığı ile savaşan Renklidere, maalesef mücadelesini kaybetti. Cengiz Kurtoğlu, Mahmut Tuncer, Yunus Bülbül, Devran Çağlar ve Fulden Uras gibi isimlerin filmlerini çekmiş ve ‘Terzi Baba' filmi ile 1998 yılında ‘Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü'ne layık görülmüştü. Cenazesi bugün 7 Ekim 2018 Pazar günü, Bodrum Turgutreis Yalı Camii'nden ikindi namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak ve aynı hastalıktan kaybettiği eşi Zinnur Hanım'ın yanına, Akçaalan Yukarı Mahalle Mezarlığı'na defnedilecektir. Mekânı cennet olsun inşallah" ifadelerini kullandı.


KAMİL RENKLİDERE KİMDİR?
Kamil Renklidere, 1 Ağustos 1954 tarihinde Karaman'da dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Aydın'da okudu. Daha sonra Karaman'da Sanat Enstitüsünü bitirip 1974 yılında Yıldız Üniversitesi Elektrik Fakültesine girdi. Aynı yıllarda reklam sektöründe çalışmaya başladı. Sektörün bütün kollarında çalışarak alaylı eğitimini tamamlayan Kamil Renklidere, 1978 yılında sinema alanına geçti. 42 filmde yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. 1986 yılında "Hastahane" filmiyle yönetmenliğe başladı. 1992-1997 yılları arasında atv'de şef yönetmenlik yaptı.


Yönetmen Filmografisi:
Sevmek Günah mı 1985
Hastahane 1986
Yalnız Efe - 1987 (Televizyon Filmi)
Aşığım Aşık 1987
Son Yüzelli Metre 1987
Rıza Beyin Polisiye Öyküleri - 1988 (Televizyon Filmi)
İtirazım Var 1989
Raslantı 1989
Yalnızlar 1990
Acılar İçinde 1990
Mutsuzlar 1990
Köroğlu - 1991 (Televizyon Filmi)
Polis -1992 (Televizyon Filmi)
Terzi Baba - 1993 (Televizyon Filmi)
Haberci - 1993 (Televizyon Filmi)
Kurtarıcı - 1995 (Televizyon Filmi)
Ağaçlar Ayakta Ölür 2000
Oyuncu Filmografisi
Hazal 1979
Çark 1987


Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler:
Ağacın Kanı Katran - 2014
Sürmene - 1995
Tokat - 1993


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 8 6 2 0 16 9 18 +7
2 Kasımpaşa 8 5 3 0 17 15 15 +2
3 Medipol Başakşehir 7 4 1 2 12 4 14 +8
4 Beşiktaş 7 4 1 2 13 8 14 +5
5 Antalyaspor 8 4 3 1 11 14 13 -3
6 Göztepe 8 4 4 0 10 11 12 -1
7 Alanyaspor 8 4 4 0 6 12 12 -6
8 Atiker Konyaspor 7 3 2 2 12 10 11 +2
9 Yeni Malatyaspor 7 3 2 2 7 5 11 +2
10 Trabzonspor 7 3 3 1 14 10 10 +4
11 MKE Ankaragücü 8 3 4 1 8 9 10 -1
12 Kayserispor 8 2 3 3 7 10 9 -3
13 Bursaspor 8 1 2 5 5 7 8 -2
14 Sivasspor 7 2 3 2 8 11 8 -3
15 Çaykur Rizespor 8 1 3 4 10 10 7 0
16 Fenerbahçe 7 2 4 1 6 10 7 -4
17 Akhisarspor 7 1 4 2 8 10 5 -2
18 BB Erzurumspor 8 1 5 2 6 11 5 -5
Takım O G M B A Y P AV
1 Gençlerbirliği 4 4 0 0 10 1 12
2 Ümraniyespor 4 3 1 0 7 3 9
3 Adana Demirspor 4 2 1 1 9 3 7
4 Denizlispor 4 2 1 1 7 2 7
5 Boluspor 3 2 0 1 4 1 7
6 Hatayspor 4 2 1 1 5 3 7
7 Giresunspor 4 2 2 0 5 3 6
8 Afjet Afyonspor 4 1 1 2 7 3 5
9 Eskişehirspor 4 1 1 2 4 5 5
10 Altınordu 4 1 2 1 6 4 4
11 Gazişehir Gaziantep FK 4 1 2 1 4 5 4
12 Altay 4 1 2 1 3 4 4
13 Balıkesirspor Baltok 3 1 1 1 2 4 4
14 İstanbulspor 4 1 2 1 6 12 4
15 Elazığspor 3 1 2 0 6 4 3
16 Adanaspor 3 0 2 1 2 5 1
17 Kardemir Karabükspor 4 0 3 1 1 7 1
18 Osmanlıspor FK 3 0 3 0 0 4 0
Takım O G M B A Y P AV
1 Manisa BBSK 3 3 0 0 6 1 9
2 Şanlıurfaspor 3 3 0 0 5 2 9
3 Tarsus İdman Yurdu 3 2 0 1 8 4 7
4 Pendikspor 3 2 0 1 4 0 7
5 Sivas Belediyespor 2 2 0 0 5 0 6
6 Tuzlaspor 2 2 0 0 4 0 6
7 Konya Anadolu Selçukspor 3 1 0 2 6 4 5
8 Kırklarelispor 2 1 0 1 3 1 4
9 Fatih Karagümrük 3 1 1 1 3 2 4
10 Menemen Belediyespor 3 1 1 1 7 7 4
11 Bandırmaspor 3 1 1 1 3 4 4
12 Etimesgut Belediyespor 3 1 1 1 2 4 4
13 Bugsaş Spor 2 1 1 0 2 2 3
14 Zonguldak Kömürspor 2 1 1 0 1 1 3
15 Darıca Gençlerbirliği 3 0 1 2 2 4 2
16 Kahramanmaraşspor 2 0 1 1 1 2 1
17 Tokatspor 3 0 2 1 0 3 1
18 Fethiyespor 2 0 1 1 2 6 1
Takım O G M B A Y P AV
1 Hekimoğlu Trabzon 3 2 0 1 5 2 7
2 Nevşehir Belediyespor 2 2 0 0 8 2 6
3 Erzin Belediyespor 3 2 1 0 5 1 6
4 Kozan Belediyespor 2 2 0 0 5 1 6
5 Şile Yıldızspor 3 2 1 0 7 4 6
6 Nazilli Belediyespor 2 2 0 0 3 0 6
7 Silivrispor 2 2 0 0 2 0 6
8 Gebzespor 3 1 0 2 4 1 5
9 Tire 1922 2 1 0 1 3 1 4
10 Yomraspor 3 1 1 1 1 1 4
11 Karaköprü Belediyespor 2 1 1 0 7 4 3
12 Batman Petrolspor 3 0 0 3 3 3 3
13 Ergene Velimeşe 2 1 1 0 2 2 3
14 Büyükçekmece Tepecikspor 3 1 2 0 4 5 3
15 Artvin Hopaspor 2 0 0 2 0 0 2
16 Erbaaspor 2 0 1 1 1 2 1
17 Körfez Spor Kulübü 3 0 3 0 1 9 0
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 07/10/2018 Yeni Malatyaspor vs Sivasspor
 07/10/2018 Fenerbahçe vs Medipol Başakşehir
 07/10/2018 Akhisarspor vs Trabzonspor
 07/10/2018 Atiker Konyaspor vs Beşiktaş
 19/10/2018 Galatasaray vs Bursaspor
 20/10/2018 Kasımpaşa vs Akhisarspor
 20/10/2018 Medipol Başakşehir vs Kayserispor
 20/10/2018 Sivasspor vs Fenerbahçe
 21/10/2018 Çaykur Rizespor vs Atiker Konyaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 07/10/2018 Elazığspor vs Gazişehir Gaziantep FK
 07/10/2018 Boluspor vs Giresunspor
 07/10/2018 Adanaspor vs Balıkesirspor Baltok
 07/10/2018 Osmanlıspor FK vs Adana Demirspor
 19/10/2018 Denizlispor vs Afjet Afyonspor
 20/10/2018 Gençlerbirliği vs Adanaspor
 20/10/2018 Balıkesirspor Baltok vs Boluspor
 20/10/2018 Gazişehir Gaziantep FK vs Ümraniyespor
 21/10/2018 Hatayspor vs Osmanlıspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 07/10/2018 Sivas Belediyespor vs Darıca Gençlerbirliği
 07/10/2018 Bugsaş Spor vs Şanlıurfaspor
 07/10/2018 Zonguldak Kömürspor vs Fatih Karagümrük
 07/10/2018 Kırklarelispor vs Konya Anadolu Selçukspor
 07/10/2018 Tuzlaspor vs Tarsus İdman Yurdu
 07/10/2018 Fethiyespor vs Menemen Belediyespor
 07/10/2018 Kahramanmaraşspor vs Tokatspor
 13/10/2018 Konya Anadolu Selçukspor vs Bugsaş Spor
 13/10/2018 Tokatspor vs Sivas Belediyespor
 07/10/2018 Kahramanmaraşspor - Tokatspor Kahramanmaraşspor ligdeki son 5 maçında hiç kazanamadı  Tokatspor yenilmez
 07/10/2018 Tuzlaspor - Tarsus İdman Yurdu Tuzlaspor ligdeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  Tuzlaspor yenilmez
 07/10/2018 Tuzlaspor - Tarsus İdman Yurdu Tarsus İdman Yurdu ligdeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  Tarsus İdman Yurdu yenilmez
 07/10/2018 Bugsaş Spor - Şanlıurfaspor Şanlıurfaspor ligdeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  Şanlıurfaspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 07/10/2018 Karaköprü Belediyespor vs Nazilli Belediyespor
 07/10/2018 Erbaaspor vs Yomraspor
 07/10/2018 Nevşehir Belediyespor vs Artvin Hopaspor
 07/10/2018 Ergene Velimeşe vs Büyükçekmece Tepecikspor
 07/10/2018 Silivrispor vs Körfez Spor Kulübü
 07/10/2018 Tire 1922 vs Kozan Belediyespor
 13/10/2018 Artvin Hopaspor vs Karaköprü Belediyespor
 13/10/2018 Batman Petrolspor vs Hekimoğlu Trabzon
resmi ilanlar
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI