Alex’ten heyecanlandıran paylaşım

Fenerbahçe’nin efsanesi Alex de Souza, taraftarı heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu.

Alex’ten heyecanlandıran paylaşım
Yayınlama: 29.11.2022
A+
A-

Fenerbahçe’nen efsane kaptanı Brezilyalı yıldız Alex de Souza, sosyal medya hesabından futbolseverleri heyecanlandıracak bir Türkiye paylaşımında bulundu.

Twitter’dan bir paylaşım yapan Alex, Türk bayrağı emojisini kullanarak “Yuvama dönüyorum” yazdı.
 

Alex de Souza Kimdir?

Dünya futbolunda iz bırakan Alex De Souza 14 Eylül 1977 yılında Brezilya’nın Curitiba şehrinde dünyaya geldi. 43 Yaşında olan başarılı futbolcu 1, 77 metre boya sahip. Maçlarda oyun kurucu olarak yer alan Souza uzun bir dönem Türkiye’de de futbol oynadı. 2002 Yılında uzun süre forma giydiği Palmeiras futbol takımına giden Alex De Souza Parma takımına 8 milyon Euro karşılığında transfer edildi.

Bu takımda 6 ay boyunca oynayan futbolcu neredeyse hiçbir maçta forma giymedi. Başarılı futbolcu Alex De Souza 2002 ve 2004 yılları arasında Cruzeiro futbol takımına 4 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Bu takımda 55 maça çıkan De Souza toplam 27 gol kaydetti.

Brezilyalı başarılı futbolcu Alex De Souza 20 Haziran 2004 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. 4 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olan Alex De Souza 8 yıl boyunca bu takımda top koşturdu. Süper Lig’de 3 Süper Lig Şampiyonluğu alan Alex De Souza 1 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazandı. Ayrıca Alex De Souza Fenerbahçe’de 2 kez gol kralı olurken 2007- 2008 sezonunda asist kralı olarak tarihe geçti. Süper Lig’de 100’ler kulübüne giren Alex De Souza asist kralı olarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye’ye hangi takımdan geldi?

Brezilyalı başarılı futbolcu Alex De Souza 2002 ve 2004 yılları arasında ikinci defa Cruzeiro futbol takımında oynadı. Burada çıktığı 55 maçta ise 27 gol kaydetti Brezilyalı futbolcu Alex De Souza Fenerbahçe’ye 5 milyon Euro karşılığında Cruzeiro takımından transfer oldu. Alex De Souza bu takımda önemli başarılar elde etti.

Alex de Souza’nın Milli Takım kariyeri

Brezilyalı futbolcu Alex De Souza ilk milli takımını 15 yaşında yaşadı. Başarılı futbolcu sonraki yıllarda milli takım alt yapılarında 19 defa oynadı. 1995 Yılında profesyonel futbol hayatına atılan Alex De Souza milli takımda önemli başarılar elde etti. Milli takımda çok defa kupa ve şampiyonluk kazandı. Alex De Souza Brezilya milli takımında 49 maça çıkarken toplam 12 gol kaydetti. Başarılı futbolcu Brezilya milli takımlarında toplam 68 maça çıkarken 21 defa fileyi havalandırdı. Alex De Souza kulüp takımları kariyerinde toplam 917 maça çıkarak 378 gol atıp 264 asist yaptı.

İŞTE O PAYLAŞIM:

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.