Bakan Dönmez’den kış saati açıklaması

İmamoğlu’nun “Kış saati uygulaması tasarrufa yol açmadı” sözlerine Bakan Dönmez’den rakamlı yanıt

Bakan Dönmez’den kış saati açıklaması
Yayınlama: 22.11.2021
A+
A-

Ekrem İmamoğlu, kış saati uygulamasının getirdiği olumsuz sonuçları paylaşarak “Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine neden oluyor. Gördüm ki herkes şikayetçi” demişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise “Kış saati uygulamasına başladığımızdan beri toplam elektrik tasarrufu 6,82 milyar kilovatsaat oldu. Bu işleri gündeme getirmek isteyenler var. Herkes kendi işiyle meşgul olsun.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte çok sayıda öğrenci ve veli karanlıkta okula gidip gelmeleri nedeniyle sabit saat uygulamasından şikayetçi olurken, vatandaşlar sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getiriyor.

“HİÇBİR TASARRUFA YOL AÇMADI”
Konuyla ilgili dikkat çeken bir paylaşım da geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan gelmişti. Sabit saat uygulamasından bir an önce vazgeçilerek yaz/kış saatine geçilmesi gerektiğine vurgu yapan İmamoğlu, “Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine, milli maçları izlemek için bile gece yarılarına kadar beklemek gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN’DAN YANIT: KIŞ SAATİ DÖNEMİNDE 6.82 MİLYAR KİLOVATSAAT TASARRUF ETTİK

İBB Başkanı’nın bu paylaşımlarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Bakan Dönmez, “Kış saati uygulamasına başladığımız 2016’dan beri toplam elektrik tasarrufu 6,82 milyar kilovatsaat oldu. Bu tasarrufun parasal karşılığı ise yaklaşık 6 milyar lira. Bugünlerde tekrar bu işleri gündeme getirmek isteyenler var. Lütfen herkes kendi işiyle meşgul olsun. İşleri ile gündeme gelemeyenlerin tek işi sağa sola sataşmak.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.