Kafe ve restoranlarda yeni dönem

Kafe ve restoranlar, koronavirüs önlemleri genelgesi kapsamında, sadece paket servis şeklinde hizmet vermeye başladı.

Kafe ve restoranlarda yeni dönem
Yayınlama: 21.11.2020
A+
A-

Lokanta ve kafe gibi yeme içme yerleri, İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgesi kapsamında, sadece paket servis ya da “gel-al” şeklinde hizmet vermeye başladı.

İçişleri Bakanlığının Covid-19 ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanacak tedbirler, dün saat 20.00 itibarıyla başladı.

Bu kapsamda, alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere restoran, lokanta, pastane ve kafe gibi tüm yeme içme yerleri, iş yerinde müşteri ağırlama hizmetini sonlandırdı.

Masa ve sandalyelerini toplayan iş yerleri, dün saat 20.00 itibarıyla sadece paket servis veya “gel-al” şeklinde hizmet vermeye başladı.

Tüm Türkiye’deki yeme içme yerlerinin, oturma düzeninde müşteri ağırlamadıkları, paket servis ya da “gel-al” hizmeti sundukları görüldü.

Paket serviste artış olmasını öngören bazı iş yeri sahipleri, karton kutu ve tek kullanımlık malzemelerden normale göre daha fazla temin etti.

Bu iş yerleri, 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya “gel­-al” hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmaları, saat 20.00’den sonra “gel-al” şeklindeki hizmetini de sonlandıracak ve sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.