Soylu ‘HDP’ye giden parayı Karayılan yönetiyor’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde yüzde 35’i HDP’den gittiğini kendi ifadeleriyle ortaya koymuşlardır” dedi.

Soylu ‘HDP’ye giden parayı Karayılan yönetiyor’
Yayınlama: 08.01.2023
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Annelerinin; ilk defa Nevşehir’de düzenlenen “1. Uluslararası Evlat Nöbeti: Diyarbakır Anneleri Kongresi’ne katıldı.

‘Aşağılık bir anlayış’

“Diyarbakır Anneleri kolay bir iş başarmamışlardır. O coğrafyadaki iklimi belki burada bulunan arkadaşlarımız bilemeyebilir; orada bir tek kadının bile ses söyleme kabiliyetinin elinden alındığı baskı iklimini yırtıp atmak kolay bir iş değildir” diyen Bakan Soylu, “Dokuz yaşındaki evladını kendisinden alıp, Kalaşnikof boyunca boyu olana silah veren bir anlayış kötülük ile tanımlanmayacak kadar aşağılık bir anlayıştır. Bin 200’ün üzerinde dağdan gelenlerle, teslim olanlarla, ikna ile gelenlerle yaptığımız çalışmalar çerçevesinde yüzde 35’i HDP’den gittiğini kendi ifadeleriyle ortaya koymuşlardır” diye konuştu.

HDP’ye giden parayı Murat Karayılan’ın yönettiğini ve Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin parasına bloke koyduğunu açıklayan Soylu, “Şimdi Anayasa Mahkemesi HDP’nin parasına blokaj koydu. İfadelerden birinde diyor ki; ‘Murat Karayılan’ın belirlemediği hiç kimse HDP’ye genel sayman olamaz.’ Biz bu ülkede vergi vereceğiz, bu insanlar emek verecek, burada tarım üretecek, insanlar gece sabahlara kadar kamyonları, TIR’ları sürecekler sonra onların verdiği vergilerle birlikte bu ülkenin meşru bir siyasi partisinin genel saymanını Murat Karayılan belirleyecek. Türkiye’nin hazinesinden, maliyesinden bir siyasi partiye aktarılan parayı Murat Karayılan dağıtımını sağlayacak, nereye gideceğini naylon faturalarla o karar verecek, ardından ‘siz bunu niçin gerçekleştirdiniz’ diye kabahat bulacaksınız. Sonra bu parti siyasi parti olacak, bugün ülkeyi yönetmek isteyen siyasi partilerle eşdeş olarak değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.