Fatma Girik’in bakıcısına suç duyurusu

Fatma Girik’in yeğeni Fatma Ahu Turanlı, Girik’in bakıcılığını yapan Gozal Yazyyeva hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fatma Girik’in bakıcısına suç duyurusu
Yayınlama: 07.02.2022
A+
A-

Yeşilçam’ın usta ismi ve eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik, 24 Ocak’ta İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti. 

Fatma Girik’in yeğeni Fatma Ahu Turanlı, avukatı aracılığıyla Girik’in Türkmenistan uyruklu bakıcısı Gozel Yazyyeva hakkında koronavirüs belirtileri gösterdiği halde Girik’in bakımına devam ettiği iddiasıyla, bakıcı hakkında “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebeb olma” suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Fatma Girik’in bakıcısı Gozel Yazyyeva’nın bizzat kameralar karşısında Girik’in ölümünden sorumlu olabileceğini, hastalık şüphesi taşımasına rağmen kendisinin bakımını yapmaya devam ettiği anlatıldı. 

Dilekçede, Fatma Girik’in bakıcısı Gozel Yazyyeva’nın hastalık şüphesi bulundurduğu, işe gelmeden önce devlet hastanesinde ücretsiz olarak PCR testi yapma imkanı varken bunu yerine getirmeyerek gizlediği ve cenazenin defnedildiği son aşamaya kadar bir çok insanı riske attığı kaydedildi. Suç duyurusunda Gozel Yazyyeva hakkında, “Tedbirsizlikle ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebeb olma” suçundan cezalandırılması ve sınır dışı edilmesi talep edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.