AA’dan Fatih Terim haberi açıklaması!

Anadolu Ajansı, Fatih Terim haberinin yayınlanmadığı için istifa ettiğini duyuran İbrahim Evrim Ayral’ı yalanladı

AA’dan Fatih Terim haberi açıklaması!
Yayınlama: 18.07.2017
A+
A-

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü’nde muhabir olarak görev yaptığın belirten gazeteci İbrahim Evrim Ayral, Fatih Terim’in Alaçatı’da kavga etmesine ilişkin haberi yayınlanmadığı için AA’dan istifa ettiğini duyurmuştu. AA bugün konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

 
Ayrıl sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı: “Dünyanın neresinde olursa olsun bu haberdir… Bu haberi yayınlamayan, yayınlayamayan da ben ajansım, gazeteyim, adamım diye gezmesin sakın… Böyle gazeteci olamaz. Haber muhabir için namustur ve ben namusumu temizlemek için istifa etmekten başka yol bulamadım. Bundan sonra bu ve benzeri özel haberleri ancak sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz”

ANADOLU AJANSI AÇIKLAMA YAPTI

AA’dan ise konuya ilişkin bugün bir açıklama geldi.

Açıklama şöyle:

Birkaç gün önce sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklama ile haberi yayınlanmadığı için Anadolu Ajansı’ndan istifa ettiğini belirten kişi Anadolu Ajansı personeli değildir. Anadolu Ajansı’na dışarıdan haber satan yüzlerce kişi vardır. Bu kişilerden birisi olan şahsın olayın tüm taraflarının görüşünü almadan hazırladığı, yani haberin temel unsurlarından yoksun metni, editoryal değerlendirme neticesinde satın alınmaya uygun görülmemiştir.

Personelimiz olmayan bir şahsın kurumumuzdan istifa ettiğini açıklaması da tabii olarak hiçbir anlam ve doğruluk içermemekte; ayrıca basın meslek ilkelerine aykırı şekilde kamuoyunu yanıltmaktadır.

Olayın aslı araştırılmadan yapılan açıklamaların ve eleştirilerin ciddiyetten uzak olduğunu belirtir, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.