Afganistan kana bulandı; 80 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’in Vezir Akbar Han bölgesinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Afganistan kana bulandı; 80 ölü
Yayınlama: 31.05.2017
A+
A-

Kabil’deki Almanya Büyükelçiliği’nin yakınlarında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 80 kişi öldü, 350 kişi de yaralandı. Ölenler arasında Alman büyükelçiliği çalışanlarının olup olmadığını bilinmiyor

Afganistan’ın başkenti Kabil’in Vezir Akbar Han bölgesinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlama Almanya Büyükelçiliği’nin yakınlarında meydana geldi.
Patlamanın olduğu bölgede İran ve İngiltere’nin de büyükeliçilikleri bulunuyor.

Reuters’a göre saldırıda, en az 80 kişi öldü, 350 kişi de yaralandı. Alman yetkililer, ölenler arasında Almanya Büyükelçiliği personelinin olup olmadığını bilmediklerini belirtti. Bölgeye giden yolların trafiğe kapatıldığı da kaydedildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

BBC’den Harun Nazafijada, olay yerinde kanlar içinde çok sayıda insan bulunduğunu ve polisin meydanı giriş çıkışlara kapattığını bildiriyor.
Al Jazeera muhabiri Kais Azimi ise, saldırının gerçekleştiği noktanın çok önemli ve Kabil’in en kalabalık yerlerinden biri olduğu bilgisini verdi.

Başkent Kabil’deki son büyük saldırı, ülkenin en büyük askeri hastanesine Mart ayında düzenlenmişti. Doktor kıyafeti giyen teröristler içeride katliam yapmış, helikopterlerin katıldığı operasyondaki çatışma saatlerce sürmüştü. Resmi açıklamaya göre, onlarca kişi saldırıda can vermişti.

SALDIRI SU TANKERİNE YERLEŞTİRİLEN BOMBAYLA DÜZENLENDİ

Saldırının bir su tankerine yerleştirilen bombayla düzenlendiği kaydedildi. Polis, patlama yerini güvenlik çemberine alırken, bölgeye giden yollar trafiğe kapatıldı.

Saldırı bölgesine yakın yerde bulunan Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği’nde ise can ve mal kaybı olmadığı, binanın cam ve duvarlarında küçük çaplı hasar oluştuğu öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.