Alanya’da 5,3 büyüklüğünde deprem

Akdeniz’de Antalya’nın Alanya ilçesi açıklarında saat 06.21’de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Alanya’da 5,3 büyüklüğünde deprem
Yayınlama: 05.01.2022
A+
A-

Akdeniz’de Antalya’nın Alanya ilçesi açıklarında saat 06.21’de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, deprem sonrası “Olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” açıklamasını yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 06.21’de Akdeniz’de, Antalya’nın Alanya ilçesi açıklarında 5,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deniz yüzeyinin 39,52 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Alanya’ya 56,92 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

TÜM İLÇELERDE HİSSEDİLDİ
Deprem Antalya’nın tüm ilçelerinden hissedilirken sosyal medyada konu hakkında pek çok paylaşım yapıldı.

AFAD’ın sosyal medya hesabından “Geçmiş olsun Antalya. Alanya açıklarında meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” mesajı paylaşıldı.

KAYMAKAM ÜRKMEZER: EKİPLER ARAŞTIRMA YAPIYOR

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, depremin ilçede şiddetli hissedildiğini söyledi. Araştırma yaptıklarını bildiren Ürkmezer, “Ben de depremle uyandım. Ekiplerimiz araştırma yapıyor, şu ana kadar ulaşan olumsuz bir durum yok.” dedi.

BAŞKAN BÖCEK: GEÇMİŞ OLSUN
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Alanya açıklarında meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar olumsuz bir ihbar almadık” ifadelerini kullandı.

“KORKUYLA UYANDIK”
Vatandaşlardan Mahir Yıldız da gürültüyle uyandıklarını belirterek, “Gardıroplar, avizeler sallanıyordu. Korkuyla uyandık, panikle çocuğumun odasına koştum. Gürültü oldu. O sırada herkesin evinin ışığı yandı. Sanırım herkes depreme uyandı.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.