Gebze – Halkalı banliyö hattı açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Halkalı-Gebze banliyö hattını açtı.

Gebze – Halkalı banliyö hattı açıldı
Yayınlama: 12.03.2019
A+
A-

Gebze-Halkalı banliyö tren hatlarının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından makinist koltuğuna oturarak hattın ilk seferini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı banliyö tren hatlarının açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından makinist koltuğuna oturarak, Halkalı Gebze hattının ilk seferini yaptı.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı’nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gebze-Halkalı tren hattı İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul’un trafik yoğunluğu en çok olan hat günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Normalde 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu hat ulaştıracak” dedi.

“8,5 MİLYAR LİRA HARCANDI”

Yaklaşık 8,5 milyar lira harcanan hattın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu hatla birlikte İstanbul’un 170 km olan raylı sistem uzunluğu 233 kilometreye çıkıyor. Bana iftira attı MAN adası diye bir şey. 2,5 milyon. Yargı bunu onayladığı anda gelen parayı Mehmetçik Vakfı’na vereceğim. Bundan sonra yolculuğumuz böyle gidecek. Sen yalan söyledikçe biz de paraları alacağız. Sandık kurmuşlar, CHP’li milletvekilleri garibime 5’er bin lira maaşlarından veriyorlarmış. Yalan söyleme de böyle bir duruma düşme.

“BURASI DEMİR İPEKYOLUNUN İSTANBUL ETABI”

Bugün hizmete açtığımız bu hattın bir diğer özelliği Londra’dan Pekin’e uzanacak demir ipekyolunun İstanbul etabını burası oluşturuyor. Bu hatla birlikte Yüksek Hızlı Trenlerimiz Pendik’i son durak olarak kullanmayacak, Halkalı’ya kadar devam edecek.

Kentsel dönüşüm olayı var. Kartal’da yaşanan olayı bir kenara koymak mümkün mü? Biz buradan bir nasihat almayacak mıyız? Buradan hareketle kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirelim. Biz gönüllülük esasına göre kira bedellerini ödeyeceğiz. İnşaatları yatay mimariyle yapacağız. Biz kaçak yapılan çarpık yapılaşmayla insanın sıkıntı içinde yaşamasını istemiyoruz.

– Normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu, bu banliyö tren hattımız tek başına gidecekleri yerlere ulaştıracak.

– Bu hatla birlikte İstanbul’un 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu, 63 kilometre ilaveyle 233 kilometreye çıkarmış oluyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.