HDP hakkında bir karar versek

Devlet illegal oluşumların legal ortamda olmasını ister. HDP bu yüzden kurulmasına izin verilmiş yaşamasına müsaade edilmiş bir partidir. HDP amaç ve taban zihniyeti ile değerlendirilse mutlaka kapatılırdı. Kurulmasına izin verilmezdi. Bu anlaşılır ve kabul edilebilir bir yaklaşımdır. Bugün HDP’nin siyasi ortamda variyetini sürdürmesi legalitenin devamı için elzemdir. Eğer konuşmayı düşünmeyi suç olarak saymazsak ki suç […]

Yayınlama: 10.09.2019
A+
A-

Devlet illegal oluşumların legal ortamda olmasını ister. HDP bu yüzden kurulmasına izin verilmiş yaşamasına müsaade edilmiş bir partidir. HDP amaç ve taban zihniyeti ile değerlendirilse mutlaka kapatılırdı. Kurulmasına izin verilmezdi. Bu anlaşılır ve kabul edilebilir bir yaklaşımdır.

Bugün HDP’nin siyasi ortamda variyetini sürdürmesi legalitenin devamı için elzemdir. Eğer konuşmayı düşünmeyi suç olarak saymazsak ki suç olamaz. Çünkü insan aklı Allah CC’nun variyetini sorgular. Bu takdirde legal ortamda fikir mücadelesi yapmasına izin verilir. Böylece terör ve illegal yapılanmalar yer altından çıkar.

Bu terörle mücadele için bir elzemlik arz eder. Zorunluluktur. Asker ve polisin şiddet kullanarak ki başka yolu yoktur, bir oluşuma müdahale etmesi yeni ve daha kindar oluşumların ortaya çıkmasına sebep olur. Bu etnik bir dalgalanma ise bölünmeye kadar gider. Çünkü aklen birlikte tutamadığını fiziken bir arada tutamazsın.

Bu kadar açıklamayı yapmam gerekmezdi. Çünkü konu hakkında düşünen herkes bunu bilir.  Ya devletin konuya bakışına karşı çıkar; bu konuda düşünce özgürlüğü bile tanımam diyorsanız buda haklı ve anlaşılır bir tavırdır. O zaman HDP’nin kapatılmasını istersiniz. Milletvekilliklerinin düşmesini talep edersiniz.

Ancak sürekli olarak HDP’yi “tu kaka” göstermek HDP için belirlenmiş organize edilmiş siyasetin bir parçasıdır. Bu partinin tabanına anlatamadığı kadar “ben sizinleyim” ideologyasını sürekli olarak onun üzerine yapıştırma gayretiyle rakiplerinin gerçekleştirmesidir. Yani ben değilim diyorum ama başkaları benim ne olduğumu söylüyor politikasıdır.

HDP’yi sürekli terörist olarak ilan edenlerin HDP’nin kurulmasına ve yaşamasına izin verenler olduğunu görünce bu konuda bir art niyetin variyetini seziyorum. Çünkü eğer HDP terör örgütü ile bağlantılı ise hükümet derhal bu partiyi kanunların işlemesini sağlayarak kapatır.

Yok değilse yani bu parti terör örgütü ile bağlantılı değilse o zaman bütün bunların arkasında ucuz söylemler olur veya art niyetli yaklaşımlar….

İttifak ortaklarının her konuda her sevmediklerine bu yakıştırmayı yapmalarına, veya birliktesiniz mesajı vermelerine, bu konuda iş birliğini en üst düzeyden sürdürmelerine; Ülkücülerin AK’ nin tuzağına düşmesi olarak görüyorum.

Ülkücülerin ağzından HDP’yi PKK’nın devamı olarak gösterme çalışmasının altında AKP’nin milliyetçi oylara ulaşması ve kafası dağınık insanların kendi etnik yapısı içinde HDP de birleşmesini sağlama projesine destek olarak görüyorum Umarım bu oyunu çok geç olmadan görür ve bir an evvel söylemlerinde bir sıhhat bulurlar

Art niyetli değilseniz….

Hükümet olan iktidar olduğunu iddia eden sizsiniz…

Ya HDP’yi kapatın, ya çenenizi kapatın. Milleti irrite etmeyin.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.