Kur Korumalı hesaplarda düşüş devam ediyor!

Kur Korumalı hesaplarda düşüş devam ediyor!
Yayınlama: 09.12.2023
Düzenleme: 09.12.2023 13:53
A+
A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Kur Korumalı Mevduat hesaplarındaki güncel durumu paylaştı. Buna göre hesaplarda yer alan para 24.3 milyar daha eridi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Kur Korumalı Mevduat hesaplarındaki güncel durumu paylaştı. Buna göre hesaplarda yer alan para 24.3 milyar daha eridi. 2 trilyon 714 milyar 3 milyon liraya düşen KKM hesaplarındaki paranın azalış seyri tüm hızıyla devam ediyor.

Hükümete ekonomik olarak büyük bir yük oluşturan KKM hesaplarındaki paraların erimesi devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dahil olmak üzere seçimden sonra yapılan çalışmalar bu hesapların artık azalışa geçmesi yönünde idi. Yapılan değerlendirmeler, atılan adımlarla birlikte her geçen gün eriyen hesaplarda artık tünelin sonu da görünmeye başladı.

KKM hesaplarında rekor düşüş

Bakiye düşüşü ile birlikte daha önce 2 trilyon 738 milyar 680 milyon lira olan hesaplar 2 trilyon 714 milyar 342 milyon liraya gerilemeye başladı. Kredilerde ise yükseliş devam ederken buradaki paranın faize gittiği tahmin ediliyor. Bu hızla giderse önümüzdeki sene tamamen bitmesi hedeflenen KKM hesaplarındaki düşüş ile birlikte hazinenin üzerine yük olan bu hesaplardan da kurtulmak mümkün olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.