Nepal’de 6.4 büyüklüğünde deprem: Çok sayıda can kaybı

Nepal’de 6.4 büyüklüğünde deprem: Çok sayıda can kaybı
Yayınlama: 04.11.2023
A+
A-

Nepal’in Jajarkot bölgesinde dün yerel saatle 23.47’de meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonucu 128 kişi hayatını kaybetti.

Nepal Ulusal Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre Karnali eyaletine bağlı Jajarkot bölgesinde dün yerel saatle 23.47’de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Ramidanda köyü olan depremin ardından çok sayıda ev yıkıldı. Dağlık bölgeyi vuran deprem heyelana yol açarken, yollar kapandı.

Polis Sözcüsü Kuber Kadayat, Jajarkot’ta 92, komşu Batı Rukum’da ise 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Jajarkot bölgesi yetkilisi Harish Chandra Sharma ise açıklamasında, “Yaralıların sayısı yüzlerce olabilir ve ölümler de artabilir. Çok sayıda ev çöktü, diğerlerinde de çatlaklar oluştu. Binlerce kişi bütün geceyi soğuk ve açık arazilerde geçirdi, çünkü artçı sarsıntılar vurduğunda hasarlı evlere giremeyecek kadar korktular. Ben de içeri giremedim” dedi. Polis memuru Namaraj Bhattarai, arama ve kurtarma ekiplerinin depremden etkilenen bölgelere ulaşabilmesi için yolları açması gerektiğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.