Sevilla-Başakşehir maçı saat kaçta hangi kanalda

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında Medipol Başakşehir, bu akşam İspanyol temsilcisi Sevilla’ya konuk olacak.

Sevilla-Başakşehir maçı saat kaçta hangi kanalda
Yayınlama: 22.08.2017
A+
A-

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında Medipol Başakşehir, 22 Ağustos Salı günü (bugün) İspanyol temsilcisi Sevilla’ya konuk olacak. Peki, Sevilla – Başakşehir maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? İşte cevabı

 

İlk karşılaşmada evinde rakibine 2-1 yenilen temsilcimiz, deplasmanda oynanacak rövanştan tur biletiyle dönmek istiyor. 
 
Sevilla – Başakşehir maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Medipol Başakşehir’in bu kritik sınavı 22 Ağustos Salı günü saat 21:45’te TRT 1’den canlı yayınlanacak.

Avrupa kupalarında 10’uncu sınavını verecek İstanbul ekibi, 1-0 ve 2-1 haricindeki tüm galibiyetlerde tur atlayan taraf olacak.
 
 

MAÇIN HAKEMİ BELLİ OLDU

Turuncu-lacivertli ekip, zorlu rakibini elemesi halinde tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alacak. Temsilcimiz, İspanyol ekibine elenirse yoluna UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında devam edecek.

22 Ağustos Salı günü Sevilla kentindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadı’nda oynanacak ve TSİ 21.45’te başlayacak karşılaşmayı İskoç hakem William Collum yönetecek.

Kritik mücadele TRT 1 ve trtspor.com.tr’den canlı yayınlanacak.
 
Medipol Başakşehir nasıl tur atlar?

Sahasında oynadığı ilk maçı 2-1 kaybeden Medipol Başakşehir, her türlü 2 farklı galibiyette turu geçecek. Turuncu-lacivertliler, 2-1’in üzerindeki tek farklı galibiyetlerde de turu geçen taraf olacak. 90 dakikanın Medipol Başakşehir’in 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlanması durumunda ise uzatma bölümüne geçilecek, burada da skorun değişmemesi halinde seri penaltı atışları kullanılacak. Sevilla ise her türlü galibiyet ve beraberlikte turu geçen taraf olacak. İspanyol ekibine 1-0’lık mağlubiyet de tur için yeterli olacak.
 
 

AVRUPA KUPALARINDAKİ MAÇLAR

2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, rakibiyle İstanbul’da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamıştı. Play-off turunda ise Shakhtar Donetsk ile eşleşen turuncu-lacivertliler, evinde oynadığı ilk maçı 2-1, deplasmanda da 2-0 kaybetmişti. 2015-2016 sezonunda, ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi’nde Hollanda’nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşen İstanbul ekibi, deplasmanda oynadığı maçta 2-0 mağlup olmuş, evinde de rakibine 2-1 yenilerek elenmişti. Medipol Başakşehir, bu sezon 3. ön eleme turunda Club Brugge karşısında deplasmandaki ilk maçta 3-3 berabere kalmıştı. Turuncu-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında ise sahasında Sevilla’ya 2-1 mağlup olmuştu.
 
 

EN GOLCÜ İSİM VİSCA

İstanbul ekibi, Avrupa’da oynadığı 9 maçta fileleri 10 kez havalandırdı, kalesinde ise 15 gol gördü. Turuncu-lacivertli takımın bu kulvarda en golcü ismi 3 gol atan Bosna Hersekli futbolcu Edin Visca oldu. Visca’yı, 2’şer golü bulunan Marcio Mossoro ve Eljero Elia takip ediyor. Medipol Başakşehir’in diğer 3 golüne ise Doka, Emre Belözoğlu ve Adebayor imza attı. Turuncu-lacivertli ekibin Avrupa kupaları tarihindeki ilk golünü, 2015-2016 sezonunda AZ Alkmaar ile yapılan ikinci maçta Brezilyalı futbolcu Doka, atmıştı.
 
 

SEVİLLA’NIN TÜRK TAKIMLARIYLA MAÇLARI

İspanyol ekibi Sevilla’nın, Türk takımları ile oynadığı 4 maçta 3 galibiyeti bulunuyor. 2005-2006 sezonunda Beşiktaş ile grup aşamasında karşı karşıya gelen Sevilla, sahasında oynadığı mücadeleyi 3-0 kazanmıştı. 2007-2008 sezonunda da Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Fenerbahçe ile eşleşen Sevilla, İstanbul’da oynadığı maçtan 3-2 galip ayrılmıştı. İspanya’da ise normal süresi ve uzatma dakikaları Fenerbahçe’nin 3-2’lik üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmada sarı-lacivertliler penaltılar sonucunda çeyrek finale yükselmişti. Sevilla, bu sezon da Medipol Başakşehir’i İstanbul’da 2-1 yenmişti.
 
 

KADROSUNU YILDIZLARLA DOLDURDU

Transferde şu ana kadar 60 milyon avrodan fazla bonservis bedeli ödeyen Sevilla, yeni sezon öncesi kadrosunu önemli isimlerle güçlendirdi. Takımı Arjantinli çalıştırıcı Eduardo Berizzo’ya emanet eden Sevilla, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City’de sözleşmesi sona eren ve teknik direktör Pep Guardiola’nın kadroda düşünmediği eski oyuncusu Jesus Navas’ın yanı sıra 30 yaşındaki Nolito’yu 9 milyon avro bonservis ödeyerek renklerine bağladı.

İspanyol temsilcisi, Luis Muriel’i 20, Fenerbahçe’den renklerine bağladığı Danimarkalı stoper Simon Kjaer’i 13, Ever Banega’yı 9, Guido Pizarro’yu 6, Sebastien Corchia’yı ise 5 milyon avro karşılığında transfer etti. Brezilyalı savunma oyuncusu Mariano’nun Galatasaray’a gitmesine izin veren Sevilla, Iborra’yı Leicester City’ye, Rami’yi Olympique Marsilya’ya, Vitolo’yu da Atletico Madrid’e gönderdi.
 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.