Vietnam ve Çin’den ortak bildiri

Vietnam ve Çin’den ortak bildiri
Yayınlama: 13.12.2023
A+
A-

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Vietnam ziyareti sırasında iki ülke arasında kapsamlı stratejik iş birliği ortaklığının geliştirilmesine ve stratejik önem taşıyan ortak bir geleceğe sahip Vietnam-Çin topluluğu inşa edilmesine ilişkin ortak bir bildiri yayınladı.

Xi ziyaretinin ikinci ve son gününde başkent Hanoi’de Vietnam Devlet Başkanı Vo Van Thuong ile bir araya geldi. Xi Jinping görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin “kapsamlı stratejik iş birliğinin derinleştirilmesi temelinde ortak geleceğe sahip Çin-Vietnam topluluğu” seviyesine yükseltildiğini belirtti. Xi, iki tarafın siyasi önderliği güçlendirme ve dayanışma ile iş birliğini ilerletmenin yanı sıra karşılıklı yarara dayalı iş birliğini derinleştirmesi ve farklılıkları uygun şekilde ele alması gerekliliğinin de altını çizdi.

“İLİŞKİLER KAYA GİBİ SAĞLAM”

Vietnam Devlet Başkanı Vo Van Thuong ise Vietnam ile Çin arasındaki ilişkilerin tarihte ilk kez bu kadar kapsamlı, sağlam ve dostane bir düzeyde olduğuna dikkat çekti. Vo Van Thuong, Çin ile ilişkileri geliştirmenin Vietnam hükümeti için daima öncelikli ve stratejik bir tercih olduğunu dile getirerek, “Vietnam-Çin ilişkileri kaya gibi sağlam, dış güçlerin ara bozma çabalarına karşı dayanıklıdır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.