Corona Savaşçıları

Sosyal medyada dolaşırken bir   doktor arkadaşın  yaptığı  etkinliğe  denk geldim.Pandemi dönemi başladığından beri merkezdeki  bir bölge hastanesinin yükünü çeken enfeksiyon uzmanı olan bu doktor arkadaşımızın yaptığı güzel davranış karşısında çok duygulandım. Bu kadar yoğunluğun , korkuların, endişelerin içerisinde birlikte çalıştığı ekibindeki hemşire ve yardımcı sağlık çalışanları için corona savaşçıları madalyası yapıp korona hastalarını  baktıkları koridorda […]

Yayınlama: 25.03.2021
A+
A-

Sosyal medyada dolaşırken bir   doktor arkadaşın  yaptığı  etkinliğe  denk geldim.Pandemi dönemi başladığından beri merkezdeki  bir bölge hastanesinin yükünü çeken enfeksiyon uzmanı olan bu doktor arkadaşımızın yaptığı güzel davranış karşısında çok duygulandım.

Bu kadar yoğunluğun , korkuların, endişelerin içerisinde birlikte çalıştığı ekibindeki hemşire ve yardımcı sağlık çalışanları için corona savaşçıları madalyası yapıp korona hastalarını  baktıkları koridorda hepsine bu madalyaları takmıştı.Hekimlerin içerisinde hep bir yaratıcılık ruhu vardır , zeki insanlardır , savaşçı insanlardır.Ancak stres anında birlikte çalıştığı ekip elemanlarını komuta etmek herkesin başaracağı bir iş değildir. Bu hekim arkadaşımın   yaptığı  küçücük jestin ,  birlikte çalıştığı arkadaşlarında  ayrı bir motivasyon yarattığını videoyu izlerken  görebiliyordum.

Pandemi dönemi uzadı gitti ve   çalışırken coronaya yakalanıp hayatını kaybeden birçok sağlık çalışanı oldu. Halen bu savaşın içinde olan  sağlık çalışanları ise bu hastaların  kendi solunumları ile  nasıl boğulduklarını gördü, korktu , panik oldu ama onları yüreklendiren  böyle yüce gönüllü komutanları başlarında varken pes etmedi.

Savaş devam ediyor daha ne kadar devam eder onu da bilmiyoruz. Artık hastalığı tanıyoruz nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Bilinmezlikten uzaklaştıkça mücadeleci ruhumuz güçleniyor sadece geride hoş bir yorgunluk kalıyor.Hoş hoş bir yorgunluk insanlara nefes olmak yaratıyor bu hoşluğu.

İsterdik ki bu yüce gönüllü doktor arkadaşımız ve onun gibi davranan komutan doktorlarımızı da komuta edenler bu inceliklerle çalışanlarına yaklaşsın. Sağlık çalışanları her zaman özveriyle çalışıyordu çalışacak da. Onların bu pandemi döneminde ihtiyacı olan tek şey onları motive edecek ufak dokunuşlar.

Sevgili yüce gönüllü meslektaşım senin ve senin gibi komutan tüm arkadaşlarıma senin nezninde teşekkür ediyorum belkide bu kadar yoğun nüfus ve hasta karşısında tüm dünyaya gösterdiğimiz başarı ülkemizdeki yüce gönüllü sağlık çalışanlarının özverilerinden kaynaklıdır.

Aksi taktirde HES kontrollü denilerek yapılan  büyük çaplı mesafeye dikkat edilmeyen kongrelerin cenaze törenlerinin  olduğu bir ülkede pandeminin kontrolü asla mümkün olmayacaktır.Fedakar sağlık çalışanları ise ufak dokunuşlarla takdir edilme umuduyla çalışmaya devam edecektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.