Fernando Santos’tan flaş açıklamalar

Fernando Santos’tan flaş açıklamalar
Yayınlama: 09.01.2024
A+
A-

Süper Lig devlerinden Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Fernando Santos için imza töreni düzenlendi.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve yeni teknik direktör Fernando Santos, Tüpraş Stadyumu Moda Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Törende söz alan Portekizli teknik adam Fernando Santos, şu ifadeleri kullandı:

Onlara kapımız açık. 3-4 oyuncuyu milli takıma almadım. Bazı şeyler bireysel değildir, benim için her şey disiplinle gerçekleşir. Bu sadece maç disiplini değil. Kurallar uymak, saygısızlık yapmamak. Kimse bu takımdan uzaklaştırılmış değil. Gitmek isteyen gider. Buraya bazı oyuncular getirmek
İmza töreni sırasında Beşiktaş’ta Başkan Hasan Arat da açıklamalarda bulundu.

İŞTE O SÖZLER:

“HOCALARIN HOCASI BEŞİKTAŞ’A ÇOK YAKIŞTINIZ”

“Değerli hocam, Mister Fernando… Beşiktaşlı vefakardır, cefakardır. Beşiktaşlı mücadele etmeyi sever. Beşiktaşlı halktır. Beşiktaşlı duygusaldır. Beşiktaşlı şampiyon olmak ve ülkesini Avrupa’da temsil etmek ister. Beşiktaşlı değerlerinden ödün vermez. Mister, hocaların hocası siz Beşiktaş’a çok yakıştınız. Sizinle 1 ayı aşkın zamandır projelerimizi konuşuyoruz. Son 5 maçımızı dikkatli izlediniz. 15’in üzerinde hocayla yaptığımız görüşmeler sonunda yönetim kurulumuz ortak olarak bir tek sizi söyledi.

“PEPE, QUARESME VE SIMAO İLE KONUŞTUM”

Pepe ve Ricardo Quaresma ile konuştum. Büyük bir kulübe geldiğimi söylediler. Simao ile de konuştum, onunla iyi bir ilişkim var. Hepsi beni bu kararımdan dolayı tebrik etti.

Bazı pozisyonlara oyuncu almamız lazım. Bunu çok konuşmayı seven biri değilim. Başkanımız karar verecek. En iyi çözümleri bulacağız. Beşiktaş’ın artık iyi çözümlere ihtiyacı var. Dünyanın en iyi ekibi diyemeyiz kendimize ama gerçekleri görerek, ileri gitmemiz lazım. Son maçları gördüm, genç oyuncuları izledim. Semih Kılıçsoy iki gol attı. Bu anlamda iyi gençler var. Onların üzerinde de çok önemli planlarımız var. Sihirli bir değnek yok. Dün gece geldim, bu sabah sağlık kontrolü, şimdi basın toplantısı. Sonrasında Rize’ye maça gideceğiz. En hızlı şekilde her şeyi organize edeceğiz.

“GEDSON’U MİLLİ TAKIM’A İLK KEZ BEN ÇAĞIRDIM”

Gedson Fernandes’i 4 yıl önce Portekiz Milli Takımı’na ilk kez ben çağırdım. Çok yetenekli bir oyuncu, çok büyük bir profesyonel. Bizim için çok önemli bir oyuncu. İyi olmaya devam edecek. Oyuncular üzerinde bireysel konuşmayı sevmiyorum. Yanlış anlaşmalar olabilir. Türk, Portekizli birçok oyuncu tanıyorum. İyi idman yapmayan, iyi oynayamaz. Herkes kendini değerli hissedecek. Ricardo Quaresma inanılmaz bir oyuncu. EURO2016’yı kazandığımızda çok önemli bir yeri vardı. Ama her maçta oynamadı. Taktiksel durumlarda oyuncuyu oynatmayabilirsiniz ama bu önemsiz olduğu anlamına gelmez. Önemli olan, her oyuncunun Beşiktaş formasını giyerek gururlu olması.

“BÜYÜK İSİMLER DEĞİL BÜYÜK KARAKTERLER ALACAĞIZ”

Bu takımda olan tüm oyuncularla konuşacağız. Burada olmak isteyenler ve kulübe saygı, sevgisi olanlara kapımız açık olacak. Büyük isimler değil, büyük karakterler getirmek zorundayız. Buraya kimse tatile gelemez. Benim buraya getirdiğim oyuncular çalışmaya gelmek zorunda.

İsimler, oyuncular önemli ama karakter de önemli. Tabii bu gelecek isimler, Beşiktaş seviyesinde olmalı. Karakter anlamında özellikle çok iyi oyuncularla anlaşmaya çalışacağız.

“ROSIER VE ABOUBAKAR’LA KONUŞACAĞIZ”

Her oyuncu ile konuşacağız. Valentin Rosier, Vincent Aboubakar… Duyduklarımla karar almam, gördüklerime alırım. Bir oyuncu takımın parçası değilse, olmaz. Ancak önce gözlemlememiz, konuşmamız lazım. Gerçekten Beşiktaş’ta olmak isteyenler kimler?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.