Hayvanınızı değil, hayvanları sevin

Hayvanları sevmek… Karşılıksız sevginin en güzel örneklerinden biri. Sadece verdiği huzuru seversin. Gülümsemeleri yoktur hayvanların ama karnını doyurduğunda, başını sevdiğinde o gözlerindeki minnettar oluşunu görmek dünyadaki en güzel şeylerden biridir. Benim iki yaşında bir kedim var, adı Çiço. Birinci katta, bahçeye girip çıkması çok kolay bir evde oturuyoruz. Özgürlüğünü kısıtlamadığım gibi sadece onun değil, sokaktaki […]

Yayınlama: 22.04.2017
A+
A-

Hayvanları sevmek…

Karşılıksız sevginin en güzel örneklerinden biri. Sadece verdiği huzuru seversin. Gülümsemeleri yoktur hayvanların ama karnını doyurduğunda, başını sevdiğinde o gözlerindeki minnettar oluşunu görmek dünyadaki en güzel şeylerden biridir.

Benim iki yaşında bir kedim var, adı Çiço.



Birinci katta, bahçeye girip çıkması çok kolay bir evde oturuyoruz. Özgürlüğünü kısıtlamadığım gibi sadece onun değil, sokaktaki arkadaşlarının da karnını doyuruyorum.



Özellikle soğuk havalarda açlığa hiç te dayanıklı değildir kediler, köpekler de tabi… Elimden geldiğince bütün kedilerle köpeklerle paylaşıyorum yiyeceklerimi.

Ekmek kırıntıları bırakıyorum pencere kenarlarına. Havalimanının içinde gezinen kargalar için masada yemeklerimi bırakıyorum, hemen gelip yiyorlar. Verdiği huzuru hiçbir şeye değişmem.

Hayvan sevgisini çocuklara aşılamak gelişimleri için de çok önemli. Doğru ilişki kurulduğunda empati yeteneğinden ahlaki değerlerinin gelişimine kadar pek çok olumlu sonuç alındığı kanıtlanmış hayvan sevgisinin.



Çocuklar, hayvan sevgisi sayesinde insanın nasıl doğanın bir parçası olduğunu da öğretir. Arkadaşlık duygularını geliştirir.



Çocuk, daha hoşgörülü, daha paylaşımcı, daha anlayışlı ve farklılığa daha açık bir bir kişilik geliştirebilir.

Ne demiş Anatole France; İnsan ruhunun bir parçası, hayvan sevgisini tadana kadar uyanmaz.

Sevgi ve dayanışma ile..

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.