Kantincilerden olumsuz yorumlara tepki

Okul kantincileri, MEB’in son genelgesinin ardından kendilerine yönelik haksız eleştirilere tepki gösterdi..

Kantincilerden olumsuz yorumlara tepki
Yayınlama: 30.08.2019
A+
A-

YENİ GAZETE / ÖZEL – Milli Eğitim Bakanlığı, genelge yayınlayarak kantinlerde işlenmiş gıda, şekerleme ve zararlı gıdaların satışına yasak getirdi..

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi Facebook hesabından bir video yayınlayarak altına şu açıklamayı yaptı:

“Öğretmenlerimiz, çocukların okula kahvaltı yapmadan gönderildiğini sıklıkla söylüyor. Çocuklar da bu durumda kantine yönleniyor. Okul kantinlerinden sağlıksız gıdaları çıkarttık. Konu bizim için hassas ve denetimleri de yapılacak. Fakat eklemek isterim ki; çocuğun kahvaltısı anne-babanın sorumluluğundadır. Kantinde satılan hiçbir etiketli ve denetimli ürün; ailece yapılmış bir kahvaltının yerini tutamaz.”

Buraya kadar her şey normal ancak, Ziya Selçuk’un paylaşımının altına yapılan yorumlar, mesleği hakkıyla yapan kantincileri kızdırdı.

Okul kantini işletmecileri “Bizler de sağlıklı ürün satmaktan yanayız. Ancak bize karşı yapılan acımasız eleştirilere karşıyız. Okullardeki çocuklara yeri geldiğinde hem annelik hem babalık yapıyoruz. Onları en az velileri kadar düşünüyoruz. Zararlı alışkanlıklardan korumak için üzerimizi düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Bazı okul yöneticileri ve velilerin bizleri sadece para kazanmak isteyen insanlar olarak görmeleri üzntümüze yol açıyor. Hiç merak etmesinler okullarda çocukları eğitimciler kadar bize de emanet. Elbette onların sağlıklarını herkesten fazla düşünüyoruz” dediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.