Kasko sigortalarında mesleğe göre indirim başladı

Kasko sigortalarında mesleğe göre indirim başladı
Yayınlama: 16.01.2024
A+
A-

Son dönemde, sigorta şirketleri kasko branşında, belirli meslek gruplarına yönelik özel fiyat indirimlerini hayata geçirmeye başladı. Bu indirimler, ağırlıklı olarak beyaz yakalıları, öğretmenleri, öğretim üyelerini, kamu çalışanlarını ve emeklileri hedef alıyor.

Mesleklerin indirim oranları, %10 ile %35 arasında değişiyor ve risk düzeyi düşük, araç sahipliği yüksek olan meslek gruplarına öncelik veriliyor.

Allianz indirim oranları

Allianz Türkiye, dört farklı kasko paketi üzerinden TSK mensupları ve eşlerine %20, öğretmenlere, üniversite öğretim üyelerine, polislere, eczacılara, mülki idare personeline ve yargı mensuplarına %15 indirim sunuyor. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında yer alan memurlar ve aile bireylerine %15 indirim sağlıyor. Bu indirimler, meslek sahiplerinin yanı sıra birinci derece yakınlarına da uygulanabiliyor.

Anadolu Sigorta’nın indirimleri

Anadolu Sigorta, kasko, konut, sağlık ve ferdi kaza sigortası branşlarında, meslek gruplarına özel indirimler sunuyor. İndirim oranları şu şekilde:

Üniversite-akademik ve idari personel: %5-35
Noter ve emekli noterler: %10-35
Barolar Birliği’ne kayıtlı avukatlar: %15-35
Sigorta Denetim Elemanları Derneği üyeleri: %5-35
THY çalışanı ve emeklileri: %10
TC Merkez Bankası çalışanları ve Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı çalışanları: %5-30
Sağlık çalışanları ve mimarlar: %5-35
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası üyeleri, aynı zamanda eşleri ve çocukları: %5-35
İşBankası “İşim Kart” ve “TİM Kart” sahipleri: %5-35
Ankara Üniversitesi akademik ve idari personeli: %10-35
Diğer sigorta Şirketlerinin indirim oranları
Generali Sigorta, öğretmenlere %35 indirim sağlıyor.
Hepiyi Sigorta, öğretmen, akademisyen, Anonim Şirket çalışanları, kamu personeli ve askeri personel için özel indirimler sunuyor.

Ray Sigorta, devlet memurlarına %25, serbest muhasebeci ve mali müşavirlere %15, Anonim Şirket çalışanlarına %25, eczacılara %15, emeklilere %15, hakim ve savcılara %15, mühendisler, öğretmenler ve öğretim görevlilerine %25, sağlık çalışanlarına %15 ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına %25’e varan indirimler uyguluyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.