Elif Güneş cinayetinde yeni gelişme!

İstanbul’da Elif Güneş’i silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alının şüpheli K.G. gözaltına alındı.

Elif Güneş cinayetinde yeni gelişme!
Yayınlama: 30.07.2022
A+
A-

İstanbul’da 30 yaşındaki Elif Güneş’i silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alının şüpheli K.G. (32) adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 23 Temmuz’da Kadıköy’den araçla alındığı tespit edilen Elif Güneş’in silahla vurularak bırakıldığı Üsküdar’daki Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmesine ilişkin çalışma yürüttü.

Çalışmalar kapsamında, maktulün eski sevgilisi olduğu iddia edilen ve katil zanlısı olarak aranan K.G’nin gidebileceği adresler ekiplerce belirlendi.

Kadıköy’deki bir adreste yakalanan zanlı, Cinayet Büro’ya getirildi.

Zanlı buradaki ifadesinde, “10 yıldır birlikte olduğu ve daha sonra ayrıldığı eski kız arkadaşının arkadaşlarıyla oturduğu kafeye gittiğini, yalnız konuşmak için Elif Güneş’in arkadaşının aracını aldığını, arabayla seyir halindeyken aralarında tartışma çıktığını, maktulün arabadan atlamak istediğini, korkutmak için yanında bulunan silahı çıkardığını, hareket halindeki araçta tabancanın kazara ateş alarak Güneş’in vurulduğunu” öne sürdü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi. Şüpheli K.G, emniyetten çıkarılırken basın mensuplarının “Neden vurdunuz?” sorusu üzerine “İnsan sevdiğini öldürür mü? Doğru haber yazın.” diye tepki gösterdi.

Olay

Elif Güneş, 23 Temmuz’da akşam saatlerinde Kadıköy’de arkadaşlarıyla bir kafede oturduğu sırada, eski sevgilisi olduğu iddia edilen ve kendisiyle konuşmak isteyen K.G. ile arabaya binerek oradan ayrılmıştı.

Elif Güneş daha sonra silahla vurularak yaralanmış biçimde Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bırakılmış, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Olayın faili olduğu değerlendirilen K.G’nin yakalanması için süren çalışmalar sırasında zanlının saklanmasına ve kaçmasına yardım eden, çeşitli suçlardan sabıkası bulunan şüpheliler A.A, A.D, Y.O. ve S.Ç. gözaltına alınmış, S.Ç’nin evinde yapılan aramalarda ise tabanca ile kovan ele geçirilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden S.Ç, A.D. ve Y.O. tutuklanmış, A.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.