Türkiye dört ülkeye uçuşları durdurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye uçuşların durdurulduğunu bildirdi.

Türkiye dört ülkeye uçuşları durdurdu
Yayınlama: 21.12.2020
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığını bildirdi.

Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.”

Bakan Koca ayrıca, halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacağını ve karantina kurlallarının uygulanacağını belirtti.

“VATANDAŞLARIN TAHLİYELERİ KONTROLLÜ OLARAK YAPILACAK”

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada da, “Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir” ifadeleri yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.