Birleşmiş Milletler Peng Shuai için devrede

BM, Çin’in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel tacize uğradığını iddia eden tenisçi Peng Shuai’nin akıbetini araştırıyor.

Birleşmiş Milletler Peng Shuai için devrede
Yayınlama: 20.11.2021
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM), Çin’in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel tacize uğradığını iddia ettiği sosyal medya paylaşımından beri kendisinden haber alınamayan Çinli tenisçi Peng Shuai’nin nerede ve nasıl olduğuna dair kanıt istedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi sözcüsü Liz Throssell, İsviçre’nin Cenevre kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Nerede olduğuna ve iyi olduğuna dair kanıta sahip olmak önemli. Cinsel saldırı iddialarının da tam şeffaflıkla soruşturulmasını istiyoruz.” dedi.

Çin devlet kanalı CGTN, Peng Shuai’nin kaleminden olduğu iddiasıyla mektup yayımlamış ancak Kadınlar Tenis Birliğinin (WTA) Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Steve Simon, “Bu mektup, onun nerede olduğuna veya güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığına ilişkin endişelerimin daha da artmasına yol açtı.” açıklamasını yapmıştı.

Çiftlerde 2013 Wimbledon ile 2014 Fransa Açık şampiyonluğu bulunan Peng, teklerde ise klasmanda 14. sıraya kadar yükselmiş ve 2014 ABD Açık’ta yarı final oynamıştı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.