Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk 86 yaşında hayatını kaybetti.

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti
Yayınlama: 01.10.2021
A+
A-

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün hayatını kaybettiği bildirildi.

Oğuzhan Asiltürk ve eşi, 13 Eylül’de İstanbul’da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlanarak Ankara Şehir Hastanesine getirildi.

Covid şüphesi olan Asiltürk çiftinin bilinçlerinin açık olduğu, oksijen desteğiyle tedavilerinin sürdüğü açıklanmıştı.

Burada tedavisi süren Oğuzhan Asiltürk, bu sabah hastanede vefat etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Asiltürk’ün ölüm nedeniyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün vefat haberini aldığımız, Millî Görüş Vakfı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kıymetli ağabeyimiz Sayın Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun.”

KOCA’DAN ÖLÜM NEDENİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahretin Koca da Asiltürk’ün evfatine ilişkin bir açıklama yaptı. Koca, “Son dönemde coroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanımlarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00’da kardiyak arrest sonucunda kaybetmiş bulunuyoruz” dedi.

Asiltürk’ün aşı olup olmadığı sorulan Bakan Koca, “Bu konu ve genel bir takım bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanatindeyim” dedi.

KARAMOLLAOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Asiltürk’ün vefatını “Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk beyefendi Hakk’ın rahmetine kavuştu… Mekanı cennet, makamı a’li olsun.. Milli Görüş camiamızın başı sağolsun…” ifadeleriyle duyurdu.

Oğuzhan Asiltürk kimdir?

Bir dönem T.C. İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak da hizmet veren Mevcut Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 tarihinde dünyaya geldi. Bugün 86 yaşında olan Oğuzhan Asiltürk ilkokul, ortaokulu ve liseyi Malatya’da okudu.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu olan Oğuzhan Asiltürk bir süre Serbest Müşavir Mühendislik, yaptıktan sonra siyasete atıldı.

Siyasi kariyeri boyunca 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yapan Oğuzhan Asiltürk evli ve dört çocuk babasıydı.

Saadet Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Asiltürk, 7 Ocak 2021’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmüştü. Asiltürk, Erdoğan’ın kendisine İstanbul Sözleşmesi’nin kalkacağını söylediğini belirtmişti. 20 Mart 2021’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye, İstanbul Sözleşmesinden çekilmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.